NY ANMELDER: Marius Wulfsberg er ny bokanmelder for sakprosa i Dagbladet. Foto: TORBJØRN BERG
NY ANMELDER: Marius Wulfsberg er ny bokanmelder for sakprosa i Dagbladet. Foto: TORBJØRN BERGVis mer

Gleder seg til litterære diskusjoner

Marius Wulfsberg er ny bokanmelder i Dagbladet.

(Dagbladet:) - Gode sakprosabøker inneholder sprengstoff, sier Marius Wulfsberg.

Han er tidligere forlagsredaktør i Cappelen Damm, nåværende forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket, og nytt medlem av Dagbladets bokanmelderkorps.

Lyst til å diskutere
I tiden framover vil han anmelde ny sakprosa for avisa, og gleder seg til å ta fatt på diskusjonen rundt viktige bøker.

- Jeg arbeidet med sakprosa som redaktør i ti år og hadde ofte hatt lyst til å diskutere disse bøkene offentlig. Med sine kultur- og litteratursider er Dagbladet et perfekt sted for å vurdere og diskutere viktig dokumentarlitteratur. Kritikk er diskusjon! sier Wulfsberg, som har bred erfaring fra litteraturfeltet.

Han jobbet i Cappelen Damm fram til 2010. Han er leder for Brageprisjuryen for sakprosa og sitter i vurderingsutvalget for sakprosa i Kulturrådet. Han leder også et masterkurs i estetiske teorier ved Universitetet i Oslo.

Litterære virkemidler
Wulfsberg debuterer på boksidene i dag, med en anmeldelse av Jan Kalleviks bok «XTRM - Krig i Oslos gater». Som anmelder er han aller mest interessert i reportasjer, reiseskildringer og biografier.

- Som redaktør vet jeg at det ligger mye arbeid også med fortellerteknikk og litterære virkemidler bak den beste dokumentarlitteraturen. Den forsvinner ofte i kritikken. Det vil jeg gjøre noe med, sier han.

- Marius blir et glimrende tilskudd i anmelderkorpset vårt. Han har bred og allsidig bakgrunn, både som anmelder, forlagsredaktør og akademiker. Dessuten en nysgjerrig tilnærming til litteratur og formidlingsglede, som vil gjøre Dagbladet til en enda bedre litteraturavis, sier Geir Ramnefjell, kulturredaktør i Dagbladet.