Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gledeshyl for Babel Fish

PARIS (Dagbladet): Babel Fish fisket til seg raus applaus og gledeshyl som oppvarmere for The Corrs på Zénith-scenen i Paris i går kveld. Bedre lansering kunne de ikke få.

- Det var enestående å spille for et slikt publikum, sa Tarjej Jan Maurits van Ravens etter at showet var vel overstått.

- Jeg hadde aldri trodd de skulle klappe med. Intet overgår dette akkurat nå, sa Simon Malm. Odd Harald Jensen og Halvor Holter strålte, varme og slitne etter innsatsen. Sistnevnte hadde størst suksess hos elleville damer.

- Det var sensasjonelt. Det er en flott lyd. Jeg elsker låtene, sa Andy Murray fra Warner.
- Topp, mente to jenter som vrikket i takt med «I can wait» på dansegulvet.

Bare noen timer før følte de fire fiskene en utrolig spenning.

Debut

- Det er vår første jobb utenfor Norge. Det var en spesiell følelse å våkne opp her inne og se dem rigge til i salen. Konsertpublikumet er helt nytt for oss. Her er det bare å hive seg ut og pange på, sa Babel Fish-gjengen.

De var glade de fikk en lydprøve i går, før konserten. Det får visst ikke alle oppvarmingsband.
De var i fin form igjen i går etter at halvparten av turnébussen hadde vært uheldige på en nederlandsk restaurant og sto i kø på do på vei til Paris. Humøret var upåklagelig. Endelig kom de i gang. Det har tatt lang tid.

- Det tok ett år før plata nærmet seg utgivelse fra vi skrev kontrakten. Men det har hele tida skjedd ting. Og det gikk kort tid fra vi fikk vite om turneen til vi dro. Nå er vi oppe i det, og det er bare å gi full gass, sa gruppa som innrømmet at den var litt rastløs sist høst. Da var det på tide at det skjedde noe.

Fullt fres

Nå fosser det om baugen på fiskebåten. Etter knalldebuten i Paris i går, dro gruppa videre til Utrecht i dag. Neste stopp er Stockholm, der de ikke bare skal varme opp for The Corrs men ha en egen konsert, på Café Opera med platejournalister, radiofolk og folk fra platebransjen. De skal også på en promotiontur til München før de har nye konsert i London med The Corrs.

- Vi tar det første støtet her, så håper vi at singelen vil seile videre og at radioen har sans for den og etterspørselen følger etter.
- Flere norske grupper har vært lansert med basuner, men så dødd litt hen. Er dere redde for å lide samme skjebne?

- Det kan skje. Det er ingen garanti. Vi er forberedt på at dette blir en lang prosess. Man glemmer lett at ting tar tid, men vi skal gjøre alt vi kan for at ikke det skal skje. Hvis det da ikke er en forræder iblant oss, sa Simon spøkefullt. Han er muntrasjonsrådet i gruppa. Det kan trengs på ferden videre.

LANSERES: I dag lanseres Babel Fish internasjonalt med plata Mania.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media