Maria Mena:

- Gledet meg ikke til jul

Maria Menas «Home for Christmas» fyller ti år og ble hedret med fem ganger platina. Til Dagbladet forteller hun om et anstrengt forhold til desember, og hvem som er inspirasjonen bak julelåta.

TI ÅR: Maria Menas julelåt «Home for Christmas» fyller ti år. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
TI ÅR: Maria Menas julelåt «Home for Christmas» fyller ti år. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ti år siden Maria Mena ga ut sin julelåt «Home for Christmas», tittelsporet til Bent Hamers film «Hjem til jul». I går ble sangen hedret for å ha solgt fem ganger platina.

- Jeg føler meg så privilegert. Det å kunne være en del av menneskers liv føles veldig godt. Det er jo hovedgrunnen til at jeg begynte med musikk, sier Maria Mena til Dagbladet.

Siden utgivelsen i 2010 har sangen nærmest blitt en juleklassiker i Norge. «Home for Christmas» har dukket opp på VG-lista hver eneste jul siden utgivelsen, og i 2017 toppet sangen VG-lista for andre gang. Første dag i desember i år ligger den på 19. plass. At låta ikke er «masete» tror Mena selv er oppskriften til dens popularitet.

- Det kan være fordi vi valgte et ganske rolig lydbilde. Det er ikke sinnssykt mye bjelleklang, det er meg og et litt surt piano. Jeg synes ikke den er slitsom å synge og jeg blir aldri lei den, som man ofte kan bli av sine egne låter, sier hun.

- Gledet meg ikke til jul

Mena forteller at «Home for Christimas» var et bestillingsverk til Bent Hamers film. Det er likevel en spesiell person som var inspirasjonen bak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer