Glefser rutinert

Det er ikke lett å fôre en kannibal. Doktor Hannibal Lecter lever ikke av Anthony Hopkins alene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ei heller av sult på flere dollar. «Den røde drage» er basert på Thomas Harris\' første bok om den intelligente psykopaten. Som i «Nattsvermeren» (1991) sitter han bak lås og slå, og som i denne glimrende thrilleren handler det mye om forholdet mellom ham og en FBI-agent.

Dette er også den fjerde filmen om fenomenet Lecter - i fjor kom som kjent «Hannibal» - ettersom «Den røde drage» ble festet til lerretet av Michael Mann alt i 1986 under tittelen «Manhunter». Og om regissør Ratner og den alderstegne produsent Dino De Laurentiis ikke akkurat gjør skam på seg, så kunne de godt ha glemt denne nyinnspillingen. Manns film er bedre, nifsere, kjøligere i uttrykket, legger større vekt på det psykiske presset etterforsker Will Graham utsettes for. «Manhunter» er bedre rett og slett fordi den er mer nedtonet, mindre tydelig enn Ratners versjon, som dessuten har en annerledes innledning og en ny, totalt unødvendig sluttscene - billig i verste Hollywood-forstand.

Syder ikke

Graham, i år spilt av Edward Norton, har trukket seg tilbake til et rolig familieliv etter at han overmannet doktoren. Men nå trenger FBI og Jack Crawford (Harvey Keitel) atter hans hjelp for å få has på seriemorderen «Tannfeen», alias Francis Dolarhyde (Ralph Fiennes). Bare et sinnssykt geni som Lecter, og for så vidt Graham, er i stand til å trenge under huden på monsteret, og derfor oppsøker FBI-mannen Hannibal i hans celle for å få hjelp. Imens fortsetter Dolarhyde å herje. Han får bl.a. kontakt med blinde Reba (Emily Watson).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer