Glem Birken - her er toppsjefen som lærte seg å spille verdens vanskeligste pianostykke.

Guardian-redaktøren tok et helvetesår bak pianoet midt i WikiLeaks- og telefonhackingskandalen.

LANGE DAGER: The Guardian-redaktør Alan Rusbridgers arbeidsdag begynner ofte som gjest i morgennyhetene og slutter i redaksjonen nærmere midnatt. Han har hatt noen heftige år med WikiLeaks- og Edward Snowden-avsløringene, men har likevel klemt inn noen pianotimer i morgendraget. Foto: Leon Neal / AFP / NTB Scanpix
LANGE DAGER: The Guardian-redaktør Alan Rusbridgers arbeidsdag begynner ofte som gjest i morgennyhetene og slutter i redaksjonen nærmere midnatt. Han har hatt noen heftige år med WikiLeaks- og Edward Snowden-avsløringene, men har likevel klemt inn noen pianotimer i morgendraget. Foto: Leon Neal / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SØNDAGSKOMMENTAREN: Du skulle tro at en mann som var sjefredaktør for en av verdens ledende aviser hadde nok å stri med. Mens Alan Rusbridger holdt foredrag på bokfestivalen i Edinburgh forrige fredag, igangsatte britisk politi kriminaletterforskning mot The Guardian. Årsaken var sommerens avsløringer om den amerikanske etterretningstjenesten NSA, som overvåker telefontrafikken til millioner av amerikanere gjennom blant andre Google og Facebook. Saken var opphetet. Varsleren Edward Snowden var flyktet til Russland, partneren til The Guardians reporter var blitt stoppet på Heathrow og fratatt PC og telefon, og den spinkle, 25 år gamle soldaten Bradley Manning ble dømt til hele 35 år i fengsel for å ha lekket hemmelige dokumenter, som til slutt endte på trykk i The Guardian.

En oppsiktsvekkende, men ikke uvanlig uke for Alan Rusbridger. Hans arbeidsdag begynner ofte som gjest i morgennyhetene og slutter i redaksjonen nærmere midnatt. WikiLeaks har vært den største lekkasjen av militære hemmeligheter i historien, og har gjort The Guardian nyhetsledende i flere år. Rusbridger er blitt sammenliknet med Ben Bradlee, sjefredaktør i Washington Post under Watergateskandalen. Men, som en kommentator observerte, der den atletiske og staute Bradlee lett kunne portretteres av Jason Robards i «Alle presidentenes menn», likner den tynne, bebrillete Alan Rusbridger mer på Harry Potters ensomme onkel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer