DEBATT

6-timersdagen

Glem det, Sanner!

Høyre-mytene om at vi må jobbe mer, er bare riktig om man legger Høyres perspektiv til grunn: At vi skal mangedoble vårt private forbruk – samtidig som de rikeste fortsatt skal få milliarder i skattelette. Heldigvis finnes det et alternativ.

TIDSKLEMME: En av tre opplever at verken tid eller krefter strekker til. Da er løsninga redusert arbeidstid, ikke at folk må jobbe flere timer og stå i arbeid i flere år, skriver innsenderen som svar til Jan Tore Sanner og regjeringens budskap i perspektivmeldingen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
TIDSKLEMME: En av tre opplever at verken tid eller krefter strekker til. Da er løsninga redusert arbeidstid, ikke at folk må jobbe flere timer og stå i arbeid i flere år, skriver innsenderen som svar til Jan Tore Sanner og regjeringens budskap i perspektivmeldingen. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Drømmer du om overskudd etter endt arbeidsdag? Avslutte uka uten verk i kroppen? Om å følge ungen på fotballtrening – og kanskje rekke noe mer til middag enn ei pølse på veien? Det er mulig om vi fordeler arbeid og fritid bedre.

«Glem det!», er beskjeden fra Høyres Jan Tore Sanner til alle som kjemper for kortere arbeidstid. Vel vitende om at hver eneste time som historisk har gått fra arbeidstid til fritid, har kommet fordi arbeidsfolk har kjempa det fram.

Vi fikk aldri åtte timers arbeidsdag. Arbeiderbevegelsen tok den, med parole om 8 timer arbeid, 8 timer fri og 8 timer hvile. Da Stortinget formelt lovfestet 8 timers arbeidsdag for over 100 år siden, var den allerede innført på mange arbeidsplasser. Å be arbeidsfolk glemme kampen for kortere arbeidstid er arrogant og historieløst.

Anledninga for Sanners pekefinger er regjeringens perspektivkonferanse. Der ble gamle Høyre-myter om at vi må jobbe mer presentert. Det er bare riktig om man legger Høyre sitt perspektiv til grunn, nemlig at vi skal mangedoble vårt private forbruk – samtidig som de rikeste fortsatt skal få milliarder i skattelette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer