MITRALJØSA OG GJENGEN: Erik Thorstvedt sammen med Julie Strømsvåg, Ronny Deila og Brede Hangeland. Foto: Geir Egil Skog / TV 2
MITRALJØSA OG GJENGEN: Erik Thorstvedt sammen med Julie Strømsvåg, Ronny Deila og Brede Hangeland. Foto: Geir Egil Skog / TV 2Vis mer

Glem England - det er Erik Thorstvedt det er synd på

«Det rekker vi nok ikke, Erik. Kampen starter igjen om bare åtte små minutter. Nå litt reklame».

Meninger

Hvem er fotball-EM's raskeste mann? Den franske superspissen Griezmann? Englands lynving Sterling? Eller kanskje Belgias magiker Hazard?

Niks. Ingen av dem.

Riktignok er de kjappe alle mann, men ingen kan måle seg med Erik Thorstvedt, keeperlegende og mannen med den muntlige mitraljøsa som peprer oss med fotballhøydepunkter på speed. «45 minutter på 45 sekunder? Null problemo, tjommi».

Det er som om «Filmavisen» vekkes til live når Thorstvedt lar kjeftamentet gå over skjermen, for han snakker fort. Og ikke bare sånn «John Christian Elden»-fort, men mer «jeg-rekker-ikke-å-puste-mellom-ordene-så-jeg-tror-jeg-dør-snart»-fort. Her er det ikke tid til ødeleggende faktorer som kunstpauser eller vokaler.

Men det er ikke hans feil.

Thorstvedt snakke fort, for han har fått en nesten umulig oppgave i fanget av TV 2. Kanalen skal sende 11 minutter reklame i den 15 minutter lange pausen mellom første og andre omgang av EM-kampene, og derfor må pausestudioet gå unna i en feiende fart. For fort, synes mange av seerne.

Både outro fra stadion og UEFAs egen reklamefilm for et ikke-eksisterende europeisk samhold spiser tid fra pausestudioet til TV 2.

«Det rekker vi nok ikke, Erik»

Resultatet blir en mulig uoffisiell verdensrekord i hurtig-tv fra TV 2, og sånn sett skiller kanalen seg grundig fra konkurrenten NRK, som jo satser på langsom-tv. En andpusten Erik Thorstvedt omkranset av elleve minutter Dressmann, Chess og Rema 1000.

«For ei første omgang, Erik! Vi må se på høydepunktene», åpner Strømsvåg gjerne.

«Ja, og her ser vi en på England skyte, men ballen gikk til side for... ja, og like senere prøvde de igjen, men også denne gangen i nettv... oi, så var det et hjørnespark litt senere, og etter et godt innlegg så... og der kommer målet, da. Nummer åtte på Wales kontrer, og vi må se på skuddteknikken han bruker her, den er jo helt...»

«Det rekker vi nok ikke Erik, vi skal tilbake til andre omgang i Toulouse, som starter om bare åtte små minutter. Takk for at du så på pausestud...»

«Programmet ble presentert av McDonalds»

Si hva du vil, men dette er i det minste noe nytt. Tv som går så raskt at du klamrer deg til sofaputa og tviholder på fjernkontrollen: Én bom fra din side, et blunk på feil sted, så er det hele over.

Gone in 36 seconds

43 sekunder, det var lengden på pausestudioet kampen mellom Italia og Spania i går. I åttedelsfinalen mellom Slovakia og Tyskland på søndag fikk Thorstvedt og Strømsvåg fire sekunder mindre, og da skulle de skvise inn to mål og en straffebom på disse 39 sekundene. Pausestudioet i kampen mellom Ungarn og Belgia varte 36 fin-fine sekunder.

OneCall-reklamen TV 2 sender i nesten hver reklamepause - den med alle fallskjermene og «Ringenes Herre»-musikk - varer minst tre ganger så lenge.

Fotball-EM er en kraftanstrengelse for oss alle: Fansen, kommentatorene og spillerne. Men la oss ikke glemme hvem som legger igjen mest blod, svette og tårer i løpet av disse deilige fotballukene: Erik Thorstvedt.

Vi andre får klamre oss fast til sofaputa og tviholde på fjernkontrollen, og hva enn du gjør - ikke blunk - for da er TV 2's pausestudio over.

Og, la oss sende en hilsen til Thorstvedt på språket TV 2 virker til å foretrekke i disse EM-dager:

TilErikThorstvedt:Tusentakkforatduiallefallforsøkerågiosshøydepunktenefrafotball-EM!PS.Duerveldigkjekkogflinktilåståimål.

Nå litt reklame...