MASSIVT OG VIKTIG:

Glem Tiedemann og Gude

For Johan Christian Dahl var naturen kunstens mål og mening. «J.C. Dahl. Naturens kraft» på KODE-museet er den største samlingen av J.C. Dahls kunst på 30 år.

IKON: «Bjerk i storm» fra 1849 er J.C. Dahls mest slående bilde. Den trassige bjørka er kanskje tenkt som et symbol på 1800-tallets værbitte og standhaftige folk i et fattig, avsidesliggende Norge. Foto: KODE
IKON: «Bjerk i storm» fra 1849 er J.C. Dahls mest slående bilde. Den trassige bjørka er kanskje tenkt som et symbol på 1800-tallets værbitte og standhaftige folk i et fattig, avsidesliggende Norge. Foto: KODE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vi kjenner alle Johan Christian Clausen Dahls malerier. Vi omtaler ham fortrolig, om ikke på fornavn, så bare på initialene: jådd se – J.C., eller også I.C., som i det finere, latinske Iohannis. J.C. Dahl er et husholdningsnavn fra den norske kunsthistorien; hans monumentale fjellpanorama «Fra Stalheim» med den vesle setervollen under en veldig regnbue, og villreinflokken over «Stugunøset på Filefjell», er vel bare slått av «Brudeferden i Hardanger» og kanskje «Vinternatt i Rondane» hva gjelder kunst som har formet og definert vårt innerste og naturnære, kollektive jeg.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer