Glem Twilight, her er århundrets beste vampyrroman

Ny kåring markerer Bram Stoker-jubileum.

FRAMTIDSSKREKK: Will Smith spilte hovedrollen i den siste filmatiseringen av «I Am Legend», en fortelling som nok ikke er for de aller mest lettskremte.
FRAMTIDSSKREKK: Will Smith spilte hovedrollen i den siste filmatiseringen av «I Am Legend», en fortelling som nok ikke er for de aller mest lettskremte. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vampyrer har vært i vinden de siste åra, etter popkulturelle kjempesuksesser som «Twilight» og TV-serien «True Blood».

Men det siste århundrets aller beste vampyrroman ble skrevet for over 50 år siden, ifølge en ny kåring. Det melder avisa the Guardian.

Bram Stoker-pris Alt i 1954 utga Richard Matheson den apokalyptiske skrekkromanen «I Am Legend». Den har blitt filmatisert tre ganger, sist i 2007, med Will Smith i hovedrollen som forskeren Robert Neville.

I boka er Neville det aller siste mennesket i New York som ikke har blitt smittet av et nytt virus, som har drept mesteparten av jordas befolkning og gjort mange av de overlevende om til zombielignende kannibaler.

Kåringen av beste vampyrroman er initiert av The Horror Writers Association, i samarbeid med arvingene etter forfatteren Bram Stoker, kjent for vampyrgrøsseren «Dracula». Prisen ble delt ut i Salt Lake City denne helgen, i forkant av hundreårsmarkeringen for Stokers død 20. april.

Inspirert av «Dracula» I sin videooverførte takketale fortalte Matheson at han var en stor fan av Stokers roman som ung, og at han lot seg inspirere til å skrive vinnerboka etter å ha sett filmatiseringen av «Dracula».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer