Glemt av de rødgrønne: Nå må rideskolen slakte dyr

- Dette er veldig dramatisk for oss.

TRUET: EKT Rideskole frykter full rasering av driften etter at en lovet støtte ikke kom på plass. FOTO: EKT Rideskole
TRUET: EKT Rideskole frykter full rasering av driften etter at en lovet støtte ikke kom på plass. FOTO: EKT RideskoleVis mer

(Dagbladet): EKT Rideskole og husdyrpark, som holder til på Ekeberg i Oslo, forbereder seg på å sette i gang med å slakte og avlive hester og andre dyr de har på rideskolen og den tilhørende besøksgården.

Den økte støtten de ble lovet fra de rødgrønne byrådspartiene i Oslo før valget har nemlig ikke materialisert seg i budsjettet, og rideskolen ser ingen annen løsning enn å starte på nedtrapping av driften, skriver Dagsavisen.

Sjokkartet stemning Talsperson Lina Mælum Aas-Eng i aksjonsgruppa for besøksgården beskriver en sjokkartet stemning da det ble klart at støtten som var lovet aldri kom på plass.

- Man blir lei seg, og det føles jo som et svik. Vi opplevde et brennende engasjement fra de rødgrønne, som flere ganger garanterte at de ville sikre den videre driften hvis de kom i posisjon. De lovet å slette et lån på 5 millioner, noe som også hadde sikret den langsiktige driften. Uten det er dette veldig dramatisk for oss, sier Aas-Eng til Dagbladet.

Hun forteller at uten en økonomisk avklaring ser eierne seg nødt til å begynne å avlive dyr og ellers nedskalere driften etter nyttår. Til sommeren kan det være kroken på døra for den populære og tradisjonsrike rideskolen og besøksgården, som i fjor hadde rundt 100 000 besøkende. I tillegg til ordinær rideskole og besøksgård, tilbyr EKT Rideskole også fysiologisk rideterapi for funksjonshemmede.

- Vi har allerede fått helt utrolig mange henvendelser fra engasjerte mennesker som spør om de kan hjelpe til på noen måte, forteller Aas-Eng.

Rakk ikke å innfri Kutlturbyråd i Oslo, Rina Mariann Hansen (Ap), skylder på svært kort tidsfrist for budsjettarbeidet.

LOVET HJELP: Rødts Bjørnar Moxnes (t.v.), De Grønnes Einy Langmoen og Ap's Rune Gerhardsen før lokalvalget i høst. Foto: Inge Schau
LOVET HJELP: Rødts Bjørnar Moxnes (t.v.), De Grønnes Einy Langmoen og Ap's Rune Gerhardsen før lokalvalget i høst. Foto: Inge Schau Vis mer

- Vi ønsker å støtte EKT og deres flotte tilbud, men vi hadde bare tre uker på oss da vi skulle legge fram vår tilleggsinnstilling og rakk ikke å innfri alle våre løfter på så kort tid. Neste år vil vi ha bedre tid til å legge fram et eget budsjett, men inntil da ønsker jeg å ha en god dialog med EKT og andre ridesentre i Oslo. Vi må se videre på denne saken, sier Hansen til Dagsavisen.

Det kan likevel finnes håp for skolen, som tross alt ble garantert redning hvis de rødgrønne skulle vinne lokalvalget i Oslo. Budsjettet skal vedtas 16. desember, og Rødt-leder Bjørnar Moxnes lover innsats. Han leder også Rødts bystyregruppe i hovedstaden, og var med da rødgrønne politikere lovet støtte til gården.

- Når vi ga en så tydelig garanti, er det rett og slett et løftebrudd hvis vi ikke klarer å levere på dette, og det haster. Det burde være en smal sak å få på plass disse 5 millionene i et budsjett på 50 milliarder, sier Moxnes til Dagbladet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram