Glemt av de rødgrønne: Nå må rideskolen slakte dyr

- Dette er veldig dramatisk for oss.

TRUET: EKT Rideskole frykter full rasering av driften etter at en lovet støtte ikke kom på plass. FOTO: EKT Rideskole
TRUET: EKT Rideskole frykter full rasering av driften etter at en lovet støtte ikke kom på plass. FOTO: EKT Rideskole Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): EKT Rideskole og husdyrpark, som holder til på Ekeberg i Oslo, forbereder seg på å sette i gang med å slakte og avlive hester og andre dyr de har på rideskolen og den tilhørende besøksgården.

Den økte støtten de ble lovet fra de rødgrønne byrådspartiene i Oslo før valget har nemlig ikke materialisert seg i budsjettet, og rideskolen ser ingen annen løsning enn å starte på nedtrapping av driften, skriver Dagsavisen.

Sjokkartet stemning Talsperson Lina Mælum Aas-Eng i aksjonsgruppa for besøksgården beskriver en sjokkartet stemning da det ble klart at støtten som var lovet aldri kom på plass.

- Man blir lei seg, og det føles jo som et svik. Vi opplevde et brennende engasjement fra de rødgrønne, som flere ganger garanterte at de ville sikre den videre driften hvis de kom i posisjon. De lovet å slette et lån på 5 millioner, noe som også hadde sikret den langsiktige driften. Uten det er dette veldig dramatisk for oss, sier Aas-Eng til Dagbladet.

Hun forteller at uten en økonomisk avklaring ser eierne seg nødt til å begynne å avlive dyr og ellers nedskalere driften etter nyttår. Til sommeren kan det være kroken på døra for den populære og tradisjonsrike rideskolen og besøksgården, som i fjor hadde rundt 100 000 besøkende. I tillegg til ordinær rideskole og besøksgård, tilbyr EKT Rideskole også fysiologisk rideterapi for funksjonshemmede.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer