Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glemt Kubrick-prosjekt blir film

Støvet ned i skuff i 37 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stanley Kubrick var en av tidenes største filmskapere, men han var ikke noe ordensmenneske.

Nå er en av hans filmideer - som lå i en skuff mellom 1962 og 1999 - i ferd med å bli realisert. «Lunatic At Large» var et prosjekt Kubrick jobbet med sammen med manusforfatter Jim Thompson. Da Kubrick flyttet til London i 1962 tok han imidlertid ikke prosjektet med seg.

Nå har svigersønnen Philip Hobbs funnet planene, og jobber for å få dem realisert, skriver New York Times.

Snakket om manuset

Hobbs fant papirene da han ryddet opp etter Kubricks død.

- Vi gikk gjennom et tonn med papirer, og en dag kom vi over «Lunatic at Large». Jeg visste det var den med en gang, fordi jeg husker at Stanley snakket om manuset. Han sa alltid at han skulle ønske han visste hvor det var, fordi det var en så god idé, sier Hobbs til New York Times.

Det er forventet at Hobbs offentliggjør en avtale han har gjort med de britiske produsentene av filmen i dag. Chris Palmer skal etter planen regissere filmen, mens Stephen R. Clarke vil gjøre ferdig manuset.

«Lunatic At Large» er en film noir-preget detektivhistorie, der plottet dreier seg rundt jakten på en person som har rømt fra et mentalsykehus.

GLEMT MANUS: Et Stanley Kubrick-prosjekt blir nå tatt opp igjen - nesten førti år etter at det ble påbegynt. Foto: SCANPIX/REUTERS
GLEMT MANUS: Et Stanley Kubrick-prosjekt blir nå tatt opp igjen - nesten førti år etter at det ble påbegynt. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

Filmfavoritt

Manusforfatter Jim Thompson samarbeidet med Kubrick om flere andre filmer, men han fikk aldri oppleve noen stor suksess i Hollywood.

Etter hans død i 1977 har imidlertid Thompson fått en statusheving, særlig i Europa. Romaner som «The Grifters», «The Getaway», «Hit Me» og «After Dark, my Sweet» er blant dem som har blitt filmatisert.

Les mer, kast terning og skriv anmeldelser i Dagbladet.nos filmbase:

Stanley Kubrick

Jim Thompson