Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glemte å melde på seriesuksess

NRKs suksesserier «Jul i Blåfjell» og «Ole Aleksander Filibom-bom-bom» ble ikke påmeldt som kandidater til årets Amanda-priser. - Det er ergerlig, sier regissør Tone Calmeyer Ringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hennes «Jul i Blåfjell» vant Gullruten tidligere i år, i konkurranse med de samme dramaproduksjonene som nå kjemper om Amanda-prisen.

- Det er leit, både for skuespillerne og for mitt videre arbeid at vi ikke er med i Amanda-konkurransen, sier Calmeyer Ringen.

Kalle Fürst i NRKs Barne- og Ungdomsavdeling, som har ansvar for å melde på avdelingens produksjoner, skylder på arrangementskomiteen.

- Vår avdeling har ikke fått informasjon om utdelingen, selv etter at vi ringte og purret på skjemaer. Derfor har vi ikke kunnet melde på noen produksjoner. Det er trist.

Medarrangør

Leder av Amanda-juryen, Jan Erik Holst, beklager at Fürst ikke sto på adresselista i år - men stiller ser undrende til hans påstander om manglende informasjon og skjemaer.

- Jeg kjenner ikke til noen henvendelse fra Barne- og Ungdomsavdelingen. Og om de hadde ringt og bedt om informasjon, ville vi sagt som sant er; det finnes ingen skjemaer, det er bare å melde seg på. Dessuten har det vært Amanda-utdeling i 15 år nå, NRK er medarrangør og burde hatt et system for å melde på egne produksjoner, sier Holst.

Beklager

NRKs dramaavdeling husket Amanda-utdelingen, og fikk nominert «Sejer - se deg ikke tilbake» i klassen «Beste dramatiske fjernsynsproduksjon», som både «Jul i Blåfjell» og «Ole Aleksander Filibom-bom-bom» hadde vært aktuelle for.

Mens Barne- og ungdomsavdelingen også glemte å melde «Ole Aleksander Filibom-bom-bom» på til Gullruten.

- Ikke din skyld det heller?

- Jo, og det angrer jeg på, og det innebærer ingen nedvurdering av TV-serien, sier Fürst.

IKKE PÅMELDT: NRK meldte ikke på Gullrute-vinneren «Jul i Blåfjell» til årets Amanda-konkurranse.