DYRE: Stradivarius-fioliner er høyt skattede instrumenter - og samlerobjekter. Her et eksemplar som ble auksjonert bort i New York i 2008. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS / SCANPIX
DYRE: Stradivarius-fioliner er høyt skattede instrumenter - og samlerobjekter. Her et eksemplar som ble auksjonert bort i New York i 2008. Foto: BRENDAN MCDERMID / REUTERS / SCANPIXVis mer

Glemte igjen Stradivarius på toget

De gamle fiolinene er verdt millioner av kroner.

En Stradivarius verdt millioner av kroner er nå kommet til rette igjen etter at fiolinisten Alexander Dubach glemte den igjen på toget i Bern.

Fiolinen ble innlevert på togstasjonens hittegodskontor søndag etter at politiet hadde etterlyst den, skriver avisa BernerZeitung.

Det var togpassasjer Pascal Tretola som fant fiolinen.

- Det var noen fulle folk på toget, så jeg tok med meg fiolinen for å sikre at ingenting skjedde med den, sier han.

Tretola sier han forsto at fiolinen måtte være verdifull. Da han hørte politietterlysningen, ble han likevel en smule overrasket.

Fiolinen er én av de rundt 600 som fortsatt er igjen etter den italienske instrumentmakeren Antonio Stradivari. Prisen på slike fioliner ligger på flere titalls millioner kroner.

Det er ikke Dubach selv som eier fiolinen. Eieren ønsker å forbli anonym, men sier han vil gi Tretola en sjenerøs belønning selv om han ikke har bedt om noe.

Dubach lover på sin side å være mer forsiktig framover.

(NTB)