Russland i Afghanistan

«Glemte» russisk provokasjon?

Har Donald Trump helst villet glemme etterretningsrapporter om at Russland har betalt Taliban for å drepe amerikanske soldater i Afghanistan?

VIL IKKE VITE?: Donald Trump, denne gang snurt. Foto: REUTERS / NTB Scanpix
VIL IKKE VITE?: Donald Trump, denne gang snurt. Foto: REUTERS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Spørsmålet er så utrolig at det bare kan stilles i forbindelse med Trump-administrasjonen. Det stilles etter at en rekke kilder til forskjellige amerikanske medier de siste dagene har fortalt at Trump ble skriftlig briefet om at den russiske militære etterretningsorganisasjonen GRU har betalt Taliban for å drepe amerikanske og britiske styrker i Afghanistan. Trump fikk skriftlig beskjed i slutten av februar eller tidlig vår, forteller kildene.

Selv skriver Trump i en Twitter-melding søndag at han ikke ble briefet fordi kildene ikke var det han nå kaller «troverdige». Fra Trumps administrasjon har det kommet forklaringer som både motsier, og synes å bekrefte, det Trump sier.

Men hvor troverdig er hukommelsen til en president som knapt leser de skriftlige notatene om avgjørende hendelser som legges fram for ham? Som knapt leser i det hele tatt, som tidligere nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton skriver i sin nylig utgitte bok om sitt utrolige år i Det hvite hus.

Så er kaoset igang, med Trumps benektelser, og en president som er tatt i løgn i gjennomsnitt 23, 8 ganger hver dag siden han ble president. Men som likevel insisterer på å bli trodd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer