Glemte teksten i Japan

Morten Harket hadde problemer med å huske tekstene på de gamle låtene da a-ha spilte sin første konsert siden 1994 i Osaka i Japan i går kveld.

Han måtte ha hjelp av et juksehefte, men klarte likevel ikke å huske det første verset på «Take On Me». I all stillhet åpnet a-ha sin første turné på seks og et halvt år i går kveld. Det skjedde i Koseinenkin Hall i Osaka der rundt 2000 av 2400 billetter var utsolgt. Dagbladet var ikke til stede, men øyenvitner forteller at a-ha var dypt konsentrerte og smånervøse.

- Vi hadde en pause. Det var en ganske fin pause, fortalte Harket til sine japanske fans som hadde betalt nærmere 650 kroner for å se sine norske helter.

Ingen suksess

En nervøs Harket, en munter Magne Furuholmen og en dedikert Paul Waaktaar Savoy leverte en 90 minutter lang konsert som i hovedsak var basert rundt materialet fra comeback-albumet «Minor Earth/Major Sky». I motsetning til i Tyskland der a-ha gjør sju store arena-konserter i slutten av måneden, har ikke gruppas 2000-album vært en suksess i Japan, og de har fått liten omtale i japansk presse.

Hjelp av Drecker

Megumi Harassa står bak a-has japanske hjemmeside. Hun trekker fram «The Sun Always Shines On Tv», «The Living Daylights» og «Hunting High And Low» som høydepunkter. En annen fan, Ai Anazawa, trekker fram en akustisk versjon av «Stay On These Roads». På denne og på to andre låter fikk bandets spesialinnleide kordame, Anneli Drecker, en mer sentral plass.

Begge forteller om Harkets hukommelsesproblemer. Han bladde flittig i en tekstbok og hadde særlig problemer med bandets største hit, «Take On Me». a-ha har grunn til å være fornøyde likevel. Uten at det var utsolgt gikk det billetter for nærmere 1,3 millioner kroner.

GLEMSK: Morten Harket hadde store problemer med å huske teksten på «Take On Me» i Osaka i Japan i går kveld, da a-ha holdt sin første konsert siden 1994. Bildet er fra Nobelkonserten i Oslo Spektrum for snart to år siden.