Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glen Campbell

Ujevn hitsamling med strålende høydepunkter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne norske hitsamlingen er forsynt med liner notes av Tom Skjeklesæther. Han skriver om Campbells mangfoldige musikalske bakgrunn, mens skandalemakeren ved samme navn stort sett får være i fred. Skulle slikt også vært med, måtte heftet vært atskillig tjukkere.

Men musikken er mer enn nok, særlig tretrinnsparaden av Jim Webb-låter som Campbell briljerte med i 1967- 1968, «By The Time I Get To Phoenix», «Galveston» og «Wichita Lineman» . Med disse sangene, samt «Gentle On My Mind» , har du allerede fått mer enn valuta for pengene. Og det gjør ikke så mye at enkelte innslag er mindre interessante, blant dem duetten «I Say A Little Prayer / By The Time I Get To Phoenix» med Ann Murray. Den er såpass kuriøs at den må tåle etiketten «incredibly strange music» . Bortsett fra slike pussigheter, er dette en verdig hyllest til en minneverdig artist.

Hele Norges coronakart