SKAL JOBBE MED NORDMANN: Glenn Close høyner stjernefaktoren på Tommy Wirkolas kommende framtidsfabel «What Happened To Monday». Foto: Stella pictures
SKAL JOBBE MED NORDMANN: Glenn Close høyner stjernefaktoren på Tommy Wirkolas kommende framtidsfabel «What Happened To Monday». Foto: Stella picturesVis mer

Glenn Close klar for Tommy Wirkola-film

Skal spille mot Noomi Rapace.

(Dagbladet): «Død snø»-regissør Tommy Wirkola neste film blir etter alt å dømme den dystre framtidsfabelen «What Happened To Monday», og det er allerede klart at Noomi Rapace fra «Menn som hater kvinner» spiller de sju søstrene som må late som om de er en og samme person for å lure familieplanleggingspolitiet.

Nå er det klart at Glenn Close har en annen stor rolle i filmen, skriver Deadline.

Med den 68 år gamle «Fatal Attraction»- og «Damages»-skuespilleren på laget høynes dermed profilen til prosjektet enda noen hakk. Manuset har allerede vært en het potet en stund, og en periode så det ut til at det var en annen nordmann bosatt i Los Angeles - Morten Tyldum - som skulle virkeliggjøre det på kinolerretet.

Nå skal filmen etter planen gå i opptak i juli. Det blir Wirkolas første siden studiofilmen «Hansel & Gretel: Witch Hunters» i 2013 og den første i hele hans karriere han ikke har skrevet selv.

- Det var et sterkt manus i utgangspunktet - et av de få tilfellene der man tenker «oi, dette har jeg ikke sett før», sa Wirkola da Dagbladet møtte ham i Los Angeles tidligere i vår.

- Etter at vi har jobbet med manuset siden i fjor sommer mener er det blitt tightere og ganske annerledes. Vi har gjort det til en mindre film enn det Tyldum skulle gjøre, sier han.

I motsetning til den gladvoldelige blodsutgytelsen som er blitt finnmarkingens signalement vil denne filmen trolig få en mer sober tone, som kan minne om nyere science fiction-filmer som «Source Code», «Moon» og «Children of Men». Den er finansiert i Europa og skal spilles inn i Romania.

NY FILM: «What Happened to Monday» blir Tommy Wirkolas sjette spillefilm. Foto: Endre Vellene
NY FILM: «What Happened to Monday» blir Tommy Wirkolas sjette spillefilm. Foto: Endre Vellene Vis mer