Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Glidemiddel, øl og 150 uniformerte politimenn

Sjekk artistenes ville backstage-krav.

BEATLES: Gruppa forlangte 150 uniformerte politimenn for å passe på dem under konserter. Foto: Stella Pictures
BEATLES: Gruppa forlangte 150 uniformerte politimenn for å passe på dem under konserter. Foto: Stella Pictures Vis mer

(Dagbladet): Artistridere er ofte lange og omstendelige. De tar for seg alt fra sikkerhet, mat til crewet, betaling, reklamerettigheter og andre viktige ting som må være på plass på en lang turne.

Innimellom glimter de derimot til. Da gjerne i forbindelse med artistenes personlige ønsker, som mat, drikke og garderobe.

Bob Hope-imitator
I slutten av juni besøker Iggy Pop and the Stooges Sentrum scene. Iggy og bandet er kjent for sine vittige ridere med umulige krav til arrangøren.

Blant alle de rare tingene du finner på Iggy Pops rider, står blant annet en Bob Hope-imitator og en utgave av avisa USA Today med en artikkel om sykelig overvektige i seg.

Ingen brune sjokolader
Rockelegendene i Van Halen har turnert siden starten av 70-tallet. Under turneen i 1982 står ting som sild i rømme, fem kasser øl og seks flasker brennevin.

Av snacks ønsker de seg blant annet M&Ms, men med en viktig detalj :

Absolutt ingen brune varianter av den fargerike sjokoladen.

IGGY POP: Artisten forventer blant annet en Bob Hope-imitator når han skal spille konserter. Foto: Truls Brekke
IGGY POP: Artisten forventer blant annet en Bob Hope-imitator når han skal spille konserter. Foto: Truls Brekke Vis mer

Gruppa har også en tube glidemiddel for personlig bruk på lista si.

150 politimenn
Backstage-ridere er ingen ny oppfinnelse. The Beatles hadde blant annet et krav til arrangøren at det skulle være 150 uniformerte politimenn til stede under konsertene, et «hi-fidelity lydanlegg med passende antall høytalere,» og en plattform for Ringos trommer.

Jazz-rock gruppa Blood Sweat and Tears poengterer tydelig i sin raider at turneen ikke skal reklameres for som en reunion-turne.

Beconce krever blant annet rødt toalettpapir, og sugerør til 5400 kroner.

Og Justin Bieber, som i vår besøkte Norge, ønsker seg blant annet hvite sokker og potetgull når han skal opptre.

Politikere Det er langt ifra bare rockestjerner som forlanger litt ekstra luksus bak scenen. USAs tidligere visepresident, Dick Cheney, forlager at tven i suiten hans skal være ferdig innstilt på Fox News. Suiten skal også holde 68 grader fahrenheit.

Tidligere visepresidentkandidat, Sarah Palin, stiller også strenge krav på sin rider. Blant annet skal hun fly første klasse. Og dersom første klasse ikke er tilgjengelig forlanger hun å bli flydd i privatfly.

VAN HALEN: Ingen brune M&M, takk. Foto: AP
VAN HALEN: Ingen brune M&M, takk. Foto: AP Vis mer

Bill Clintons visepresident, Al Gore, har ting som transport, sikkerhet og hotell på lista si. Å få flydd inn Gore for å holde et miljøforedrag vil derimot koste deg $100 000.

Alle ridere er hentet fra nettstedet The Smoking Gun.

DICK CHENEY: Den tidligere visepresidenten vil ha tven på Fox News. Foto: AP
DICK CHENEY: Den tidligere visepresidenten vil ha tven på Fox News. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling