Anmeldelse: The Late Great - «Temporary Love Songs»

Glimrende fra «Rock City Tromsø»

The Late Great fra Tromsø spiller fengende «northlandrock».

TROMSØ-BAND: The Late Great, med låtskriver, gitarist og vokalist Tor Thomassen i front (i midten), har lagd et album som er spilt inn i Tromsø , men som høres ut som det er fra New Jersey. Foto: Daniel MIkkelsen
TROMSØ-BAND: The Late Great, med låtskriver, gitarist og vokalist Tor Thomassen i front (i midten), har lagd et album som er spilt inn i Tromsø , men som høres ut som det er fra New Jersey. Foto: Daniel MIkkelsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Hadde jeg ikke visst bedre, ville jeg veddet ganske mye på at The Late Great var fra nabolaget til Bruce Springsteen og Southside Johnny i New Jersey, at de har vært på helgebesøk hos The Hold Steady i New York og The Band i Woodstock og tilbrakt feriene med skotske The Waterboys i London.

Men - bandet med det pussige navnet (som kan oversettes med den store, avdøde) hører hjemme i en helt annen kant av verden, nemlig i Tromsø!

Debuten

Låtskriver, vokalist og gitarist Tor Thomassen vakte berettiget oppsikt da han og bandet hans ga ut det flotte debutalbumet «Songs From The 21st Century» i 2016. Nå er oppfølgeren her, med elleve nye låter sydd over den lesten som kalles heartland-rock i USA. Skal vi likevel driste oss til å døpe dette northlandrock?

Gode Tromsø-vibber

The Late Great føyer seg inn i rekka av gode Tromsø-band de siste åra, som nykommer Hollow Hearts og mer etablerte Violet Road. Sjøl har Thomassen bakgrunn fra et annet Tromsø-band, Vishnu, som holdt det gående fra 2002 til 2013 og ga ut to album. Soundet derfra er videreført og utviklet i en litt mykere og mer fengende retning i The Late Great.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer