Glimrende øyeåpner

Viestad serverer folkeopplysning på høyt plan.

SPRER INFORMASJON: Andreas Viestad gir i den nye boka si kunnskap om hva det faktisk er vi spiser. Foto: Lars Petter Pettersen.
SPRER INFORMASJON: Andreas Viestad gir i den nye boka si kunnskap om hva det faktisk er vi spiser. Foto: Lars Petter Pettersen. Vis mer
Publisert

Andreas Viestad er en flittig og karismatisk skribent som i årevis har skrevet spaltekilometer om mat. I tillegg har han reist rundt i verden, opprettet et matsenter for barn ved Lindern i Oslo, og lagd grillrestaurant ved Bislett, og italiensk restaurant ved operaen.

Etter minst 16 bøker som handler om «alt du burde kunne om mat», har han funnet en vri som er i flyt med en gjeldende trend i ny sakprosa: Ved hjelp av en mager rammefortelling spenner man opp det helt store lerretet. Tenk på «Havboka» av Morten Strøksnes der en litt sær fisketur åpner et hav av muligheter for assosiasjoner. Det er smart og journalistisk, men virker her noe anstrengt.

Energi og stil

Bokas kapitler er delt opp i ingrediensene han møter der han sitter på en restaurant i sentrum av Roma og gir forfatteren mulighet til å skrive historisk – og hele tiden godt dokumentert og interessant – om brød, olje, salt, mel, krydder, vin, kjøtt, sitroner og så videre. Dette er glimrende stoff som virkelig åpner øynene i vår sløvede supermarkedskonsumistiske tid. Det er folkeopplysning på høyt plan, og gir kunnskaper om hva det er vi faktisk spiser – og hvorfor – som alle kan ha glede av å tilegne seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer