Glir forbi

Dylan Mondegreen har ikke den nødvendige tvisten på gitarpopen sin.

TRE HØYDEPUNKTER: God timing å hylle plateaktuelle Prefab Sprout med låten «Albuquerque». Et godt refreng på «A Skin Too Few» (en kjent beskrivelse av Nick Drake). Og en fin intro på «Deer In The Headlights». Foto: Dylanmondegreen.com
TRE HØYDEPUNKTER: God timing å hylle plateaktuelle Prefab Sprout med låten «Albuquerque». Et godt refreng på «A Skin Too Few» (en kjent beskrivelse av Nick Drake). Og en fin intro på «Deer In The Headlights». Foto: Dylanmondegreen.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Drømmer du om å bli artist? Gjør deg selv en tjeneste: Lytt til Prefab Sprout-hyllesten «Albuquerque», refrengene på «A Skin To Few» og introen til «Deer In The Headlights», og spør deg selv hvorfor alt det andre på denne plata renner mellom ørene som en behagelig vind du ikke erindrer, selv om du prøver.

Slike spørsmål gjør at du setter pris på håndfaste, kjedelige arbeidsoppgaver, for det er jaggu ikke lett å si hva som gjør at noen gjør det stort med instrumentrik, folkevennlig gitarpop, mens andre ubemerket glir forbi uansett hvor flinke de er til å plassere saksofoner og ukuleler i lydbildet.

Jeg har ikke svaret (og ville aldri gitt det uten saftig betaling), men en banjolåt som tittelsporet er i hvert fall ikke det som hever deg over røkla, all den tid Lind, Rybak og Mraz spilles i hjel på P1.

Å være original når man er sjangertro og tviholder på en lavmælt vokal, er like vanskelig som det er dødsviktig, og den nødvendige tvisten finner man heller ikke i tekstene som verken føles viktige eller personlige nok til å røske lytteren ut av det kosekomaet som platen i det minste setter deg inn i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer