Gliste med Ozzy

Black Sabbaths låter er fortsatt like udødelige.

KONSERT (Roskilde/Dagbladet.no): TV har latterliggjort Ozzy Osbourne, men det var likevel lov å ha skyhøye forventninger til Black Sabbaths konsert på Roskilde i går kveld.

Herrenes katalog taler for seg med et mildt sagt uangripelig låtmateriale. «Iron Man» alene er verdt turen til Danmark.

Og da man beveget seg mot scenen og hørte tusener som nynnet det ene sjangerdefinerende riffet etter det andre, så kilte det i øra etter en stor konsertopplevelse.

Det var akkurat det Sabbath leverte.

Ozzy i form

Ozzy ristet av seg reality-våset og fremstod så sunn og strålende som mulig for den herjede kroppen. Han gliste, headbanget tappert, hoppet geriatrisk rundt og brølte «we love you» minst 50 ganger.

Geezer Butler og Bill Ward viste kontant og presist hvorfor navnene deres er uthevet i rockehistorien.

Tony Iommi gitaronanerte en anelse for mye, men hva gjør det når riffene hans antakelig har rekruttert flest nye gitarister gjennom tidene.

TIL BERGEN OG OSLO: Black Sabbath spiller i Bergen og Oslo neste uke. Foto: EIRIK HELLAND URKE
TIL BERGEN OG OSLO: Black Sabbath spiller i Bergen og Oslo neste uke. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer

Entusiasme

«War Pigs» var kveldens første allsangshøydepunkt, hymnen «Black Sabbath» messet lighterne opp av lomma og «The Wizard» lokket frem luftgitaristen i oss alle. Og «Paranoid» er en av rockens beste låter. Punktum.

Ozzy hadde med seg et lite apotek for å bøte på skrantende helse. Han sleit med de høye tonene og glemte tekstene rett som det var. Men mannens entusiasme og høyst kompetente kolleger marginaliserte slike problemer i går.

Hva med «Iron Man»? Vel, den var akkurat like seig, rå og stemningskapende som den skulle være. Holder Ozzy formen blir det fest i Oslo og Bergen til uka.