Glitrende fra det norske Amerika

Den norske forfatteren Vidar Sundstøl har USA som arena for sine kriminalromaner. Hans nye bok, en mektig skildring av et drap i Minnesota, er i særklasse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En ung norsk turist blir funnet drept i det norske Minnesota, og politimannen Lance Hansen tror han vet hvem morderen er.

Men hvis han sier navnet høyt, vil han ødelegge alt for seg selv og familien sin.

I USAs utkant

Vidar Sundstøl har skrevet tre romaner tidligere, men med «Drømmenes land» har han levert det som bør bli hans store gjennombrudd som forfatter. Denne skildringen av et lite samfunn bokstavelig talt i utkanten av det store USA er usedvanlig velkomponert og velskrevet, Sundstøl har et språk og en stil som er både presist og spenstig, og det er ingenting famlende med hans beskrivelser av et miljø langt borte fra det norske.

Sundstøl, som nå bor i Kristiansand med sin amerikanske kone, har selv hatt tilhold i dette området langs vestkysten av Lake Superior, rett sør for grensen til Canada. Det er et strøk preget av turisme og skogdrift, av indianere og skandinaver, og hovedpersonen Lance Hansen har til og med vært gift med en indiansk kvinne som nå har flyttet tilbake til reservatet. Forholdet mellom urinnvånerne og nybyggerne er da også et tema som går igjen i boka på forskjellige plan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer