Glitrende portrett av Jon Fosse

«Et velskrevet portrett av søndagsbarnet i norsk samtidslitteratur,» skriver vår anmelder.

TILJUBLET: Den kritikerroste og prisbelønte 50-årsjubilanten Jon Fosse har fått en verdifull portrettbok, som også er et viktig kildeskrift. Foto: Erling Hægeland.
TILJUBLET: Den kritikerroste og prisbelønte 50-årsjubilanten Jon Fosse har fått en verdifull portrettbok, som også er et viktig kildeskrift. Foto: Erling Hægeland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Alle Fosse-fans kan glede seg til å lese Cecilie N. Seiness' bok. Den er et velskrevet portrett av søndagsbarnet i norsk samtidslitteratur, som etter å ha rundet femti år kunne lagt seg til hvile på laurbærene. Tiljublet, kritikerrost og prisbelønnet i inn- og utland, som han er.

Nynorskmodernisten er språkmystikeren framfor noen. Som Seiness skriver — etter Jon Fosse er «eit falleferdig naust i fjøra ikkje lenger berre eit naust.»

«Vestlandsk nomade»Fosse er vår tids Ibsen, ikke bare målt i internasjonal berømmelse. I sitt travle liv med reising og teaterarbeid og alt det andre som en etterspurt forfatter må gjøre, har Fosse tid til både familieliv og skriving. Om dette og mer kan Seiness, som er journalist, berette. Hun har i ett år fulgt Fosse på nært hold. Men ikke nærere enn at de to har hatt sine samtaler på Hordaheimen. Eller på Bryggen, dersom de ville drikke noe sterkere enn kaffe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er arkivert, hvis du ønsker å lese denne så må du logge deg inn med en aID konto først.

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer