Glitrer på film

PARIS (Dagbladet): Når verdens mestselgende kvinnelige artist, Mariah Carey (31), går til filmen, lar hun journalistene vente i tre timer. Lett. Og hun har selvfølgelig sørget for at filmsingelen «Loverboy» er farsott.

- Åh, beklager at dere måtte vente, men jeg føler meg ikke bra, sier en småhes Mariah Carey til gruppa av utenlandske journalister som har ventet i tre timer. Hun har Kleenex og medisiner innen rekkevidde, men også et glass champagne for å feire 4. juli.

Mariah Carey går nemlig til filmen. Hennes debut «Glitter» kommer i høst, og i mellomtida kommer CD-en av samme navn med musikk fra filmen. Singelen «Loverboy» er allerede en farsott på amerikansk radio.

Verdens mest solgte kvinnelige artist - 150 millioner album - er iført sølvshorts, rosa topp, høyhælte sølvsko, og med en rosa C-spiller ved sin side. En svensk journalist forærer henne en liten elg, og hun forsikrer at det var det hun trengte akkurat nå.

Ny karriere

- Har du begynt en filmkarriere?

- Ja, «Glitter» tok meg tre og et halvt år. Og så er jeg med i «Wise Girls» (med Mira Sorvino og Melora Walters), som er helt annerledes. Det er en svart komedie, intens, som viser en annen side av meg.

- Betyr det at du har tenkt å slutte å synge?

- Nei, jeg vil alltid synge, selv om det er under dusjen. Men jeg liker å utforske en ny side av karrieren. Det har beriket meg. Jeg har vokst og er blitt friere.

«Glitter» er historien om en ung jente med sammensatt rasebakgrunn som blir sanger. Ikke ulik Mariah Carey selv, men den er ikke selvbiografisk, får vi høre. Likhetene er påfallende: Mariah begynte å synge da hun var seks, påvirket av mammaen som var operasanger. Det var ingen enkel oppvekst. Moren er irsk og faren afroamerikaner, halvt venezuelsk. Foreldrene ble tidlig skilt. Heldigvis følte Mariah seg alltid særegen og spesiell - og ble reddet av den følelsen. Men helt fra hun var fire drømte hun om et tryggere liv.

Traff Brosnan

- Ryktene går om at Mariahs neste rolle blir som James Bond-girl?

- Det ville være kult, svarer hun, som alt har møtt Pierce Brosnan i et selskap.

- Men det viktigste for meg nå er å være kreativ.

På spørsmål fra pressehorven om hvorfor hun alltid er så lettkledd, svarer hun kjapt:

- Det er en form for humor.