Glitter for gutta

TALLINN (Dagbladet): EuroSong er nærmest en eneste stor homoparade. Gutta på tur liker glitter og glamour.

  • Hva er det som fascinerer med Melodi Grand Prix? Hvorfor samles homser fra alle deltakerlandene hvert år i mai? De følger hverandre i små grupper hele dagen på pressesenteret for å se og møte artister - og hverandre. Noen er artister, noen er arrangører, og noen er mediefolk. Når mørket senker seg, blir det mer frivol festing på utesteder som «Hollywood» og «Club Havana», som har adresse Pikk 11 (estisk: lang vei) i Tallinns gamle bydel.
  • En stor gruppe knyttet til hvert lands Melodi Grand Prix-klubb er alltid fargerikt til stede. Dette er fanklubber som i hovedsak består av homofile menn i alle farger og fasonger. De er vennlige og feminine, men blir man for hyggelig , kan det lett bli oppfattet som sjekking.
  • Glamouren synes å være en sterk drift hos deltakerne, en magnet som trekker homser til GP-hovedsteder. Glitter, glam, spenning og stas. Underholdningsindustrien har alltid virket forlokkende på homser. Det synes også som om GP i stadig større grad tar opp i seg homo-estetikk og ditto skeiv sjargong. I år er det de slovenske dragartistene Sestre som skaper de største bølgene, akkurat som israelske Dana International gjorde det for fire år siden.

Gutta på tur er direkte og stolte - og blottet for bluferdighet.

Man lærer seg kunsten å takke høflig nei - for å si det sånn.