Global feminisme for begge kjønn

Men hvorfor skal vi juble så høyt for pappafeministene?

VEIK? Noen menn mener at SV-lederen er veik fordi han er en feminist, skriver forfatteren.  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
VEIK? Noen menn mener at SV-lederen er veik fordi han er en feminist, skriver forfatteren. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kristine Solvin skrev et åpent brev til pappafeministene som handlet om at hun ikke ville hylle dem. Noen mente det var sutrete. Men hvorfor skal vi juble så høyt for pappafeministene?

Jeg har hørt menn si at Audun Lysbakken er en veik type. Ikke fordi han er politiker. Ikke fordi han er fra SV. Men fordi han er feminist.

Slike menn mener at feminisme handler om kvinnesaker og at menn ikke skal kjempe for kvinnesaker. Mitt svar er at feminisme handler om likestilling og dermed også om menns rettigheter. Da setter de gjerne kaffen i vrangstrupen. Kanskje får jeg et snøft tilbake.

Jeg fortsetter resonnementet med å si at pappakvote også er en mannssak - det handler om kvinners rett til å være i arbeidslivet og om menns rett til å være hjemme.

Da kommer reprimanden om at ikke alle menn kan være borte i ti og fjorten uker med pappaperm. Arbeidslivet trenger dem. Da spør jeg: Men alle kvinner greier å være borte et år?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer