Global hit

a-has første singel siden Paralympics-utgivelsen 'Shapes That Go Together' fra 1994 er allerede en hitlåt av globale dimensjoner. Denne uka er 'Summer Moved On' nummer 21 på Global Singles Chart.

Det er virkelig et comback, dette her. Bare for et norsk band å entre globale hitlister er alt annet enn hverdagskost. Enda mer imponerende er det når vi tar i betraktning at 'Summer Moved On' ennå ikke sluppet i nøkkelmarkeder som Japan, Storbritannia og USA.

Comback-gutta debuterte på lista på 36. plass for tre uker siden, for så å klatre til nummer 20. Forrige uke ramlet 'Summer Moved On' tre plasser. Nå er de altså oppe igjen - på 21. plass.

Mer «norsk»

Global Singles Chart finner du på nettstedet worldpop. Denne listen gjelder fra hver onsdag, er basert på hit 40-lister i 50 land og territorier og dekker alle verdensdeler. Øverst på listen troner Madonna med 70-tallsklassikeren American Pie, mens artister som Geri Halliwell, Hanson, Britney Spears og Backstreet Boys må se seg slått av nordmennene. Aqua's Around the World er også på lista; dansk-norskene debuterer denne uka på en 33. plass.

Vil slå forgjengeren

Steen Brodtkorb ved Warner Music Norges annonseavdeling opplyser til Dagbladet :på nettet at albumet 'Minor Earth Major Sky' til nå har solgt over 400 000, og da er ikke land som Japan og Brasil kommet med. Sistnevnte er, bortsett fra Norge, det land a-ha har hatt flest førsteplasser i.

Så Morten Harket, Magne Furuholmen og Paul Waaktaar-Savoy kan nok allerede nå slå fast at det nye albumet vil selge flere eksemplarer enn forgjengeren fra 1993. Memorial Beach ble sluppet over hele verden så nær som Nord-Amerika og endte opp på omkring 750 000 solgte. Det begynner å bli realistisk å tro på millionsalg denne gangen.

<B>GLADE GUTTER:</B> Seks år etter sin forrige singelutgivelse ligger a-ha som nummer 21 på Global Singles Chart.