Global hit

a-has første singel siden Paralympics-utgivelsen 'Shapes That Go Together' fra 1994 er allerede en hitlåt av globale dimensjoner. Denne uka er 'Summer Moved On' nummer 21 på Global Singles Chart.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er virkelig et comback, dette her. Bare for et norsk band å entre globale hitlister er alt annet enn hverdagskost. Enda mer imponerende er det når vi tar i betraktning at 'Summer Moved On' ennå ikke sluppet i nøkkelmarkeder som Japan, Storbritannia og USA.

Comback-gutta debuterte på lista på 36. plass for tre uker siden, for så å klatre til nummer 20. Forrige uke ramlet 'Summer Moved On' tre plasser. Nå er de altså oppe igjen - på 21. plass.

Mer «norsk»

Global Singles Chart finner du på nettstedet worldpop. Denne listen gjelder fra hver onsdag, er basert på hit 40-lister i 50 land og territorier og dekker alle verdensdeler. Øverst på listen troner Madonna med 70-tallsklassikeren American Pie, mens artister som Geri Halliwell, Hanson, Britney Spears og Backstreet Boys må se seg slått av nordmennene. Aqua's Around the World er også på lista; dansk-norskene debuterer denne uka på en 33. plass.

Vil slå forgjengeren

Steen Brodtkorb ved Warner Music Norges annonseavdeling opplyser til Dagbladet :på nettet at albumet 'Minor Earth Major Sky' til nå har solgt over 400 000, og da er ikke land som Japan og Brasil kommet med. Sistnevnte er, bortsett fra Norge, det land a-ha har hatt flest førsteplasser i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer