Globalfokuserte Ny Tid får internasjonale eiere

- Det mest radikale oppkjøpet i norsk mediehistorie, mener ansvarlig redaktør.

KJØPER NY TID: Leder for Human Rights Foundation og  Oslo Freedom Forum, Thor Halvorssen er blant kjøperne av Ny Tid.  Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet

\
KJØPER NY TID: Leder for Human Rights Foundation og Oslo Freedom Forum, Thor Halvorssen er blant kjøperne av Ny Tid. Foto: Jon Terje Hellgren Hansen / Dagbladet \ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den kriserammede ukeavisa Ny Tid er solgt til eiere med bakgrunn fra Amerika, Asia og Europa, opplyser ansvarlig redaktør Dag Herbjørnsrud til Dagbladet. Det hele ble formelt avklart fredag kveld, etter forhandlinger pågående siden mars.

- Dette er det mest radikale oppkjøpet i norsk mediehistorie, mener Herbjørnsrud.

- Å få tyrkere og asiater inn på medie-eiersiden i Norge er ikke hverdagskost. Også at amerikanere og tyrkere går sammen inn i en norsk avis har aldri skjedd før, sier han.

Det er selskapene Bahar Media og Hunter Image Media som nå overtar det tidligere SV-organet Ny Tid fra Mentor Media. Alternativet var å enten bli slått konkurs 1. mai, eller bli overtatt av tidligere redaktør Magne Lerø.

- Det var ikke alle som mente det var optimalt å ha én person som eier, og det er viktigere med de tydelige garantiene vi nå har fått for å videreutvikle Ny Tids profil videre, sier Herbjørnsrud.

Han understreker at det er en utvikling redaksjonen selv har ønsket.

- Dette er i tråd med vår radikalglobale tenkning, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer