Glohett møte med Mr. Cool

LONDON (Dagbladet): John Travolta er filmaktuell igjen. 7. september dukker han opp på norske kinolerreter - og i går møtte Dagbladet en ti kilo slankere Travolta i London.

- Har dere savnet meg? John Travolta smiler proft og coolt i blå dress og ditto skjorte da han ankommer den engelske hovedstaden etter en meget forsinket ankomst i privatjet fra Australia. I godt humør på en dag da gradestokken viser 30 varme grader.

John Travolta har tatt turen for å promotere sin nyeste film, «Swordfish», som har Norgespremiere i begynnelsen av september. Mens landssøstrene Williams lett parererer motstanderne slag på Wimbledons grønne gressbaner, besvarer skuespilleren spørsmål med sin humoristiske eleganse på et av Londons fasjonable hotell.

Playboy

- Gabriel er en europeisk playboytype, en jetsetter som du ikke vet om har penger eller ikke. Han tror sjøl han er en helt som ofrer noen få for å redde mange, mener Travolta om rollefiguren som bak patriotenes fane bruker svært harde midler.

Hjemmepublikum har tatt filmen godt imot, men kritikerne har ikke gjort det samme.

Justerte manus

Filmprodusent Joel Silver og regissør Dominic Sena måtte justere manus før de fikk en ringrev som Travolta med på laget. Ifølge Jonathan Krane som har jobbet med skuespilleren de siste 20 åra, er det nemlig en gyllen regel at folk fortsatt skal ha «en god følelse» med John Travoltas filmer når de forlater kinolokalet.

Fremdeles er øynene like blå som da han erobret verden i «Saturday Night Fever», og kløfta i haken er der. 47-åringen er åpenbart svært stolt over sin nytrimmede framtoning. Og med det avslører han en svakhet han deler med mange. Han synes det er et ork å trene.

- Nå har jeg fått en ny mage, og har gått ned rundt ti kilo på et år. Jeg trener variert, og har ikke vært på en veldig streng diett, men jeg spiser halvparten av det jeg gjorde før. Jeg må innrømme at jeg synes det er kjedelig å trene, smiler han.

Karrieren har gått opp og ned for amerikaneren, og den fikk definitivt en opptur igjen da han sa ja til Quentin Tarantino og «Pulp Fiction».

- Den filmen revitaliserte karrieren min. Og Quentin er min mann, hva enn han vil, så gjør jeg det, sier Travolta.

Godt gift

- Jeg vil at alle filmene mine skal være vinnere, de fleste filmene jeg har spilt i har jeg hatt en motstand mot. Jeg må involveres og forføres for å overbevises. Det er bare noen få filmer jeg har trodd på med en gang, sier Travolta og avslører at en av de filmene er suksessen «Grease».

Hvis han skal huskes for en film, tror han det blir nettopp den, han møter fremdeles folk som er «Grease»-hysteriske.

En som har vært med Travolta på opp- og nedturer, er kona Kelly Preston. På spørsmål om hvordan ekteskapet overlever i Hollywood, har skuespilleren følgende svar:

- Det handler om kommunikasjon, og det bruker vi til problemene er løst.