Gluecifer åpnet Roskilde showet

ROSKILDE (Dagbladet): Helt fram til klokka 18.00 i kveld var Dyrskuepladsen utenfor Roskilde preget av ro og grønt grass. Men så entret Biff Malibu og resten av norske Gluecifer den oransje scena, og dermed manet høy, stygg festival-rock atter en gang fram urinstanken på festivalsletta.

Oslo-bandet med slagordet «hard rock gets you laid» fikk æren av å være første band ut på Roskildes hovedscene på festivalens åpningsdag.

Helt siden mandag har publikum fylt opp den enorme campingplassen. Allerede tirsdag var det vanskelig å få gode teltplasser. At de danske arrangørene i år har satt begrensninger for medbrakte sofaer og tårn, later ikke til å sette noen demper på stemningen.

Alle er der

Tidlig i morges valfartet festivalgjengere ned til Roskilde sentrum for å bunkre øl. Og ute på campingen skimtet man tyske pønkere, småbrisne guttegjenger fra Skåne, Raga Rocker-trallende nordmenn og mengder av festivalvakre dansker. Og joda; en og annen tulling med vikinghjelm også.

Mer norsk

Jentebandet The Tuesdays fra Larvik var andre norske band ut i kveld, mens Ministry, Manic Street Preachers, Monster Magnet og Marilyn Manson er kveldens trekkplastere. Og som kveldens headliner på den oransje scene; Metallica.

ALT SOM FØR: Roskilde-festivalen er i gang, og teltene fylles opp med fetsivaldeltagere som nyter alle livsgleder i noen korte hektiske dager.