Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gluecifers hevn

Etter en årrekke på små undergrunnslabeler hopper Oslo-rockerne Gluecifer til en lukrativ kontrakt med Sony Music.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var på tide å komme seg vekk fra småselskapene. Å være på svenske White Jazz Records var som å pisse i motvind, sier Gluecifer.

Eliten

8. april slipper Gluecifer sitt nye album «Basement Apes». Målet er at plata skal bringe dem opp i rockens elitedivisjon.

Plata lanseres av Sony Music i Norge og Sverige, og av den pengesterke hardrockspesialisten SPV/Steamhammer i resten av verden.

- Vi har skrevet under platekontrakter for flere millioner kroner de siste månedene. Har du ambisjoner om å bli stor, må du være på selskaper som kan gi skiva di trøkk , uttaler Gluecifer.

Brutal

Den første smakebiten fra «Basement Apes», singelen «Easy Living», er da også en brutal og fengende sak med umiddelbar ta av-effekt.

Etter en del lurvete innspillinger siden de første utgivelsene midt på 90-tallet, har Gluecifer endelig klart å fange live-nerven i studio.

- Vi har aldri fått det til i studio, ikke før nå, medgir vokalist Biff Malibu, eller Frithjof Jacobsen som han egentlig heter.

Gluecifer

  • Hardrockband startet i 1994 av Arne Skagen og Frithjof Jacobsen.
  • Den første singelen kom i form av «God's Chosen Dealer» i 95. Året etter markerte de seg med 12-tommeren «Dick Disguised As Pussy».
  • Albumdebuten kom med «Ridin' The Tiger» i 1997. Har siden vært et av de sentrale navnene på Oslo-scenen.

  • Godt internasjonalt rykte etter en rekker turneer i Europa og USA. Spilte på Roskilde-festivalens hovedscene sommeren 1999.

De brukte da også hele 2001 på å spille inn «Basement Apes». Plata har kostet 600000 kroner å lage. Kåre Vestrheim fra Lokomotiv har produsert, og a-ha/Bel Canto-hjelper Ulf Holand har mixet.

- Vi har tatt oss sammen denne gangen. Vi bestemte oss for at denne skiva skulle funke som f..., sier de fra øvingskjelleren ved Alexander Kiellands plass i Oslo.

Mange ville sutret

De har hatt internasjonal undergrunnssuksess i flere år allerede, turnert med Motörhead i statene og gitt ut skiver via den legendariske grunsj-etiketten SubPop.

Men bandet bak slagordet «hard rock gets you laid» fastslår at tilværelsen i undergrunnen er sterkt oppskrytt.

- Vi holdt ut med svenske White Jazz Records i fire år. Vi kan sette opp ei liste over de ti verste tingene et plateselskap kan gjøre, og White Jazz har gjort seg skyldig i samtlige. De klarte knapt nok å få skiva vår ut i butikkene. Selv om vi har dratt flere og flere folk på konsertene våre, stoppet forrige skive, «Tender Is The Savage», opp på bare 25000 solgte i Europa. Da skjønner man at noe er galt. Mange band ville gitt seg og begynt å sutre hvis de hadde opplevd alt det vi har måttet tåle, fastslår de.

På «Basement Apes» utvider de også den musikalske horisonten. «Little Man» er Gluecifer i det - hold deg fast - ettertenksomme hjørnet.

- Vi har hatt som innstilling at alt vi har kommet på, er lov. Vi lagde 25 låter. Sju av dem er noe av det verste, mest introverte sølet jeg har hørt i hele mitt liv. Til slutt satt vi igjen med tolv fete låter. Noe av det kommer til å skremme folk. Plata er stinn av mellotron og orgler, utbasunerer Biff.

Motvekt

Gruppas breibeinte gitarfører, Captain Poon, mener den nye Glue-plata er en motvekt mot «all dritten som kommer ut for tida».

- Det er i ferd med å bli trendy å spille rock. Problemet er at banda glemmer de essensielle tinga, som groove, tempo oghooks. Med den nye skiva viser vi de ræva kopistene hvordan rock n'roll skal gjøres, avslutter Gluecifer-sjefen.

OPP AV KJELLEREN:</B> Oslo-bandet Gluecifer er en av vinterens vinnere på overgangsmarkedet mellom små og store plateselskaper. Albumet «Basement Apes» blir storsatsing både i Norge og internasjonalt. Gluecifer består av fra venstre gitarist Raldo Useless/Rolf Yngve Uggen (33), bassist Stu Manx/Stig Amundsen (30), trommis Danny Young/Danny Young (30), gitarist Captain Poon/Arne Skagen (27) og vokalist Biff Malibu/Frithjof Jacobsen (32).
Hele Norges coronakart