Gnistrende roman om tap

Poesien gnistrer av denne korte romanen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Eva Jensen hører ikke til dem som klasker svære mursteiner på bordet. Hun hører til «de smale» - i dobbelt forstand. Bøkene hennes er tynne, og de oser ikke nettopp av bestselgerisme.

Men det er som kjent ikke størrelsen som gjør det, heller ikke salgstall og produktivitet. Eva Jensen tar tida til hjelp. «Gullkunde» er hennes første voksenbok på ni år.

Mørk klang

Med sin sansevarhet og sin melodiske rytme er teksten umiskjennelig jensensk i anslaget, men noe nytt er kommet til - en mørkere klangbunn, et dypere vemod - noe som henger sammen med tematikken: en kvinnes tap av en far og en bror, og sorgen som bearbeides gjennom en erindringsreise - tilbake til barndom og oppvekstår, men også til år som ikke ligger så langt tilbake i tid, til den siste tida hun tilbrakte sammen med faren, da han satt i rullestol, og datteren, sammen med ham, gjenoppvekker den tid som for lengst er gått tapt.

Det er en godt voksen kvinne som fører ordet i «Gullkunde», jevnaldrende med forfatteren selv, må man tro, og naturen og miljøet er umiskjennelig nordnorsk, slik tilfellet er i mye av det Eva Jensen har skrevet før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer