Gnistrende sigøynermusikk fra Gjertrud, Britt Synnøve & Co.

Wandrups utvalgte: Synger og spiller alt fra fado til tango.

SPILL, SIGØYNER: Her er fra venstre Britt Synnøve Johansen, Ernest Bangó, Tom Karlsrud og Gjertrud Økland.
SPILL, SIGØYNER: Her er fra venstre Britt Synnøve Johansen, Ernest Bangó, Tom Karlsrud og Gjertrud Økland. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Gjertruds Sigøynerorkester har i snart 30 år holdt liv i en av de mest slitesterke tradisjonene i europeisk musikkliv. Sigøynermusikken kommer langveis fra og er aldri framme ved målet. Denne eksplosive musikken har tatt opp i seg mange sjangrer underveis, mens den hele tida har vært «På reis, på reis», som gruppas nye plate heter.

NY PLATE med gnistrende sigøynermusikk.
NY PLATE med gnistrende sigøynermusikk. Vis mer

Gjertrud Økland er fiolinist i Stavanger Symfoniorkester, men hun er også et feiende sentrum i gruppa. Hun har med seg Georg Reiss på klarinett, Tom Karlsrud på trekkspill, Pål Thorstensen på bass, Trond Villa på bratsj, Helene Waage på cello og den ungarske virtuosen Ernest Bangó på cimbalom.

Dette fyrverkeriet av et band lyser opp stemmeprakten til Britt-Synnøve Johansen, som har oversatt 11 sanger til gnistrende nynorsk for anledningen. De spenner fra sigøynerballader til fado og tango, og vokalisten bruker all sin «Piaf»-erfarne kraft i fortolkningen.

Denne plata minner på sigøynerens vis om at livet er fylt av følelser, både melankoli og gnistrende liv.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer