Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

God Cæsar-jul

I motsetning til på tv, går det som regel rolig for seg når «Hotel Cæsar» arrangerer julebord. Sier de i hvert fall.

-  Hvis dette hadde vært et ekte «Hotel Cæsar»-julebord, hadde nok Fru Astrid Anker Hansen brukt tida på å tyrannisere familien sin. Det er jo det hun pleier å gjøre, smilte Sossen Krohg.

I lang sølvkjole og med sjampanjeglasset i hånda var Krohg klar for «Hotel Cæsar»s sjette julebordsfeiring i går. På armen hadde hun Thomas Frydenlund, som i serien spiller hennes trofaste butler Blom. Det hadde vært årets siste innspillingsdag, og skuespillerne kom rett fra «Hotel Cæsar»-settet. Det skulle festes. Om ikke like kompromissløst som på tv.

-  Det er som regel ganske skandalefritt på «Hotel Cæsar»-julebordene. I gamle dager var det en del av pakka at man skulle være diva og gjøre skandale, nå er det roligere. Dessverre, mente Sossen.

Ingen skandale

Frydenlund var enig.

-  Nei, det kommer nok ikke til å skje noe skandaløst her i kveld, sa han og smilte bort på Sossen.

-  Hva? Ser du på meg? Jeg tror da aldri jeg har gjort skandale, jeg!

Anette Hoff, som spiller Juni i serien, hevdet at hvis det mot formodning skulle bli intriger på julebordet, var det fordi folk var slitne etter mye arbeid.

-  Vi har hatt en veldig intensiv høst. Nå har vi fri fram til tredje januar. Det skal bli deilig å slappe litt av, sa hun.

Unik stilling

Hoff har hatt en kjernerolle i «Hotel Cæsar» siden serien begynte å rulle over norske fjernsynsskjermen høsten 1998. Hun er overbevist om at såpeserien har fått en unik stilling i norsk film- og tv-bransje.

-  Jeg tror «Hotel Cæsar» er viktigere for bransjen enn mange tør innrømme. Jeg merker at folk ser på oss på en helt annen måte nå, enn da vi begynte for seks år siden. Det er utrolig mange som har fått sin utdannelse gjennom serien, og at folk kan lære tv- og skuespillerfaget gjennom oss er veldig viktig, påpekte hun i går.

Ingrid J. Nordby hadde kjøpt ny kjole for anledningen. I serien spiller hun intrigante Benedicte. Også i virkeligheten har hun fått med seg en skandale eller to.

-  Skandaler? Fy fader, det er det alltid! I fjor var det noen som begynte å grine! Det som er fint med å jobbe på «Hotel Cæsar» er at det er som en folkehøyskole. Det er et trygt sted å være, mente hun.

STERK TRIO: I «Hotel Cæsar» kan det gå hardt for seg mellom Rudy Claes (f.v.), Ingrid J. Nordby og Ingeborg Sundrehagen Raustøl.
HØY SJAMPISFØRING: «Hotel Cæsar» feiret julebord i går. Fra venstre: Ingeborg Sundrehagen Raustøl, Vilde Mykland, Thomas Frydenlund. Ingrid J. Nordby, Håvard Bakke, Sossen Krohg, Morten Røhrt, Rudy Claes, Tom E. Brudvik og Tom Arne Haug.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media