God demokratistøtte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DEMOKRATI: Norge har lenge støttet kampen for å bygge opp gode sterke demokratier i utviklingsland. I 2006 ble Norsk senter for demokratistøtte (NDS) etablert som uavhengig organisasjon for å gi Norge et nytt verktøy i dette viktige arbeidet.

I sin kronikk i Dagbladet 7. desember, påpeker Inge Amundsen fra Christian Michelsens Institutt (CMI) utfordringer knyttet til arbeidet med å reformere politiske partier. Mange land i dag har et formelt, men ikke reelt demokrati. Partiene kan være korrupte, maktsyke og styrt av en sterk mann. Regjerende partier bruker hele statsapparatet til fordel for seg selv og sitt parti. Nominasjonsprosesser og landsmøter manipuleres. Kvinner og ungdom er ofte ikke representert i det hele tatt. Det er i denne tøffe virkeligheten NDS arbeider.

Amundsen hevder at NDS prioriterer parti-til-parti-bistand på grunnlag av ideologisk likhet. Dette er ikke riktig. En stadig større del av prosjektene er tverrpolitiske hvor flere partier, både på norsk og mottakerlandets side, samarbeider. I tilfeller der NDS finansierer såkalte søsterparti-prosjekter, har vi ofte flere prosjekter i samme land. Det skaper balanse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer