God essayistikk

Peter Normann Waage er en dreven essayist, som lykkes bedre enn de fleste i å formidle sitt eget tankegods i lys av andres verker. For øvrig er han en fremragende stilist og en forsvarer av individets muligheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det synes opplest og vedtatt at vi lever i en brytningstid, der noe nytt er i ferd med å vokse fram blant ruinene av en moderne, men likevel forgangen verden.

Eventuelle profetiers selvoppfyllende kraft bør mane til ettertanke, hva enten det gjelder generelle oppløsningstendenser eller konflikter knyttet til kultur eller etnisitet. Peter Normann Waage vektlegger i denne sammenheng individets ansvar, og blir slik sett en dialogens og ettertankens talsmann.

Konsistens

I sin nye essaysamling, under den betegnende tittelen «Brytninger», har Waage samlet et knippe nyere tekster om alt fra nordmenns krampaktige forhold til bykultur, via forholdet mellom islam og Vesten, til presentasjoner av bl.a. Rudolf Steiners, Joseph Beuys' og Leonardo da Vincis liv og verk. Bredden er stor, men langt fra tilfeldig eller sprikende. Forfatterens form- og språksans bidrar til konsistens, og hans røde tråd er lett å få øye på. Ikke i den forstand at Waage har skreddersydd de enkelte skrivestykker til hverandre, snarere ved at han faktisk er innehaver av et helhetlig og nøye fundert prosjekt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer