God falkejakt

En ensom dansk jentunge og en vakker falk havner uforvarende i Italia i denne spennende barnefilmen, helt og holdent sett fra hovedpersonens ståsted.

Dette gjort både i kameraføringen og rent språklig. Vi ser og skjønner det Katja (Fanny Bernth) ser og skjønner. Man har valgt å dubbe den danske dialogen til norsk, mens all italiensk replikkføring verken er tekstet eller dubbet. Faktisk er dette av de sjeldne tilfeller hvor dubbing er til å bære. Men var det nødvendig? Dubbing forbedrer aldri en film, og «Falkehjerte» har såpass lite dialog at svært mange ville ha fått med seg norske undertekster på Katjas replikker.

En behagelig rolig, likevel handlingsmettet film, dette. Katja, overlatt mye til seg selv av foreldre som hadde fortjent en oppstrammer, elsker fugler. I forsøket på å redde en falk, havner hun en kveld i en trailer sammen med den. Hun våkner opp i Italia, hvor hun sammen med nye venner må prøve å redde falken fra en ondsinnet fuglefanger.

Lille Bernth gjennomfører flott i nesten overmåte pittoresk miljø, der kommunikasjonen med små italienere formidles lunt og innsiktsfullt. Effektfull lydbruk er verd å merke seg i denne stillfarende historien. God tone tvers igjennom.