Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

God, gammel årgang

Nå kan du spille enda flere Nintendo-klassikere på nytt.

NINTENDO SITTER PÅ mange godbiter. Allerede fra den gang det japanske spillfirmaet invaderte våre hjem på midten av 80-tallet med sin åttebits spillkonsoll Nintendo Entertainment System (NES), har det klart å trekke en kontinuerlig strøm av gode spillopplevelser ut av ermet.

Nå er det ikke lenger sånn at alle har en original NES-spillkonsoll fra den tida koblet opp mot tv-en. I fjor tok derfor Nintendo grep, og begynte å gi ut NES-klassikerne på nytt - denne gangen på GameBoy Advance.

I FJOR RAKK vi å få med oss åtte titler, og nå har turen kommet til fire nye klassikere som mange av dere garantert har spilt før: «Metroid», «Castlevania», «Zelda II: The Adventure of Link» og det tetris-aktige «Dr. Mario».

En ting som er slående med disse spillene, der de presenteres i all sin enkelthet, er hvor vanskelige spill kunne være i gamle dager. Da «Metroid» redebuterte i splitter ny drakt på GameBoy Advance i fjor, var det på langt nær like tøft som den gode, gamle originalen. Her har «Need For Speed»-generasjonen mye å lære.

DET ER MULIGENS berettiget å ha noen innvendinger mot Nintendos oppgulp av gamle varer, én av gangen, på relativt dyre spillkassetter. Kanskje kunne de presset inn litt mer enn ett spill på hver kassett?

Mulig det, men som med alt annet er valget ene og alene ditt om du vil gå til innkjøp av spillene - og med tanke på at dette etter hvert er viktig og vanskelig tilgjengelig spillhistorie, kan spillene godt være verdt de 299 kronene de faktisk koster.