God, gammel årgang

Man trenger ikke å være avdanka selv om man har gitt ut ti album.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES UKAS MUSIKKANMELDELSER HER.

CD: I Spin-artikkelen «Armageddon In Effect» fra 1988 beskriver John Leland stemningen i New York sommeren da Public Enemy-klassikeren «It Takes A Nation of Millions to Hold Us Back» ble sluppet. Det er fullstendig galskap. Plata, som var et politisk tupp på skinnleggen til både medieoffentligheten og musikklivet, ble pumpet ut av bilstereoer over hele byen og diskutert på demokratenes landsmøte.

Afroamerikansk erfaring

Ni dager etter plateslippet hadde den solgt til gull og Chuck D gikk selvfølgelig ikke stille i dørene, på spørsmålet om PE anså seg selv som profeter, svarte han: «Ja, jeg tror det. Vi forteller folk sannheter andre mennesker har blitt drept eller deportert for å si. (...) Rap fungerer som afroamerikanernes tv-kanal. Det gir folk innsikt i hvordan livet virkelig er.»

Når det i år er tjue år siden Public Enemy albumdebuterte, er situasjonen både fullstendig annerledes og likevel ganske lik. Rap er pop og regjerer Billboard-lista, men blir den afroamerikanske erfaringen likevel framstilt på korrekt vis? Chuck D synes ikke det, og det er hans forsøk på å korrigere denne verdensoppfatningen «How You Sell Soul to a Soulless People Who Sold Their Soul???» handler om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer