- God humor

Anne-Kat. Hærland slapp unna i Kringkastingsrådet. Men i morgen kommer politiets tiltale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kringkastingsrådet behandlet saken i dag, og var ikke enige om det var greit å fleipe med fyllekjøringen til Anne-Kat. Hærland i «Nytt på nytt». Rådet var samlet blant annet for å vurdere om «Nytt på nytt» hadde gått over streken da den alvorlige fyllekjøringsturen til TV-stjernen ble en rød tråd i et av programmene. Kringkastingsrådet kom ikke til enighet.

- Fyllekjøringen ble ikke bagatellisert. Det var god humor og fine replikker. Dette er den gode humoren, og da må det være lov å være selvironisk, sier rådsmedlem Nancy Porsanger ifølge NTB.

Uenig

Lederen for rådet, Kjellbjørg Lunde, mener det var galt at Hærland i det hele tatt medvirket i programmet like i etterkant av kjøreturen.

- Jeg ser det som naturlig å stille det spørsmålet. Rådet har tidligere sagt at det er lov å fleipe om alvorlige ting, men mange så dette som en bagatellisering av Hærlands gjerninger, sier hun.

Uansett blir Kringkastingrådets behandling av saken bare en bagatell mot politietterforskningen av saken. I dag skulle politiadvokat Erlend Pape Nordtorp ved Oslo politidistrikt ta ut tiltale mot Anne-Kat. Hærland for fyllekjøringen på Frogner i Oslo 11. november.

Men Hærland og hennes advokat, Peter S. Nørgaard, ba om mer tid. Hærlands advokat hadde ikke lest gjennom avhøret, og ba dermed om å få gjennomgå det sammen med sin klient før tiltalen blir tatt ut.

- I utgangspunktet skulle tiltalen tas ut i dag, men jeg fikk en telefon fra hennes forsvarer, som ba om en kopi av avhøret, sier politiadvokat Nordtorp til Dagbladet.no.

- Hennes advokat ville gjerne ha anledning til å gå gjennom avhøret.

Gir beskjed i morgen

Hærlands advokat, Peter S. Nørgaard, skal komme til tilbakemelding til politiet i morgen. Politiet mener Hærland prøvde å stikke av etter fyllekjøringen, noe TV-stjernen benekter.

Det er en sentral del av saken, og hvis ikke Hærland tilstår å ha stukket av, vil saken komme opp for retten, med den mediebelastningen det medfører.

Hvis Hærland derimot sier at hun prøvde å stikke av, kan saken avgjøres som en tilståelsesdom.

Anne-Kat. Hærland satte seg bak rattet 11. november, etter at hun hadde drukket tett dagen før. Hun hadde fremdeles 1,26 i promille da politiet stoppet henne. Da hadde hun allerede rukket å kollidere med to biler.

Sjåføren i den ene bilen var sykmeldt i lang tid. Den ene bilen fikk skader for 87 000 kroner.

FIKK STØTTE: Anne-Kat. Hærland og resten av «Nytt på nytt» fikk litt støtte i Kringkastingsrådet i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer