Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

God iskald jul og godt blått nyttår!

Regjeringen har gjort sitt i år for å hjelpe Grinchen med å stjele julen.

 MER TIL OSS: I år har den blå regjeringen stått på for å gjøre jula litt verre for de som har minst. De har hjulpet Grinchen med å stjele jula, mener lederen i Sosialistisk Ungdom.
MER TIL OSS: I år har den blå regjeringen stått på for å gjøre jula litt verre for de som har minst. De har hjulpet Grinchen med å stjele jula, mener lederen i Sosialistisk Ungdom. Vis mer
Meninger

Jul med Høyre og FrP ved roret har hatt en bismak av brent grøt og barnetårer. I julekalenderformat kastes små barn ut av landet, gaver stjeles fra fattige barnefamilier og utrygg jobb feires med gløgg og pepperkaker. Når du vil glemme elendigheten og feire jul med å se Love Actually kommer moralpolitiet i Unge Høyre for å ta fra deg det også.

Jeg elsker julen. Jeg elsker lukten av nelliker i friske appelsiner, smaken av mølje på lille julaften og synet av hjemmesnekra twist-julekalender. Det viktigste i julen har likevel alltid vært verdiene den bygger på. Familieglede, gleden av å gi og trygghet i fellesskap. Hvertfall var det det jeg trodde.

I år holdt det ikke med julegrøt og pepperkaker. Om du trodde julestemningen var død kunne du glede deg over luke 18 i FpUs julekalender. Der inviterte de oss til å kose oss i den varme gløden av rekordmange tvangsutsendelser fra Norge. Små barn rives ut av sengene midt på natten. Fremmede politifolk er i huset og kalde blålys virrer utenfor. De hører gråtende foreldre som rasker sammen familiebilder og kontaktinformasjon til venner i Norge. Det blir en jul disse barna aldri vil glemme. Heldigvis kan barna trøste seg med at skrekken ikke er forgjeves. FpU foreviger lidelsene deres i en julekalender der nordmenn skal godte seg over at enda en familie er tvangsutsendt fra Norge. Hadde FpU styrt Palestina når Jesus ble født ville de tre vise menn vært tvangsutsendt raskere enn du kunne sagt gull, røkelse og myrra.

Juleevangeliet lever i beste velgående på høyresiden, der små asylbarn ofres på innvandringspolitikkens alter — og det ble feiret med hashtagen #FpUjul. Som de sier i jungelboken: «den enes død blir en annens brød». FpU kan hygge seg med ekstra julemat neste år når det er færre barn til å spise av ribben deres.

Den største gleden er å gi en gave noen andre virkelig har ønsket seg. Men det er ikke så verst å få heller. Spesielt når du er barn. Alle pakkene som ligger under treet, men som ikke må røres. For trente barnehender kan form og konsistens si overraskende mye om pakkens innhold. Kriblingen i magen er uutholdelig. Mange barn i Norge skal nå få slippe å kjenne på den julespenningen. Kanskje har helseministeren fått råd om at julekribling kan gi stressproblemer for unge?

Regjeringen har nemlig gjort sitt i år for å hjelpe Grinchen med å stjele julen. Men der Grinchen stjal gaver personlig, har vi en regjering som er mer opptatt av effektivitet enn som så. Med et pennestrøk har de klart å stjele gaver fra tusenvis av barn uten å selv måtte se ett eneste gråtende barn — imponerende! Endringene i barnetillegget for uføre gjør at familier med fem barn blir fratatt 56.653 kr per år. KrF skrøt av at barnetillegget var reddet, men for Kristendemokratene er det visst bare kjernefamilien som gjelder. Har du mer enn 2,1 barn skal derimot jula avlyses. Om du mister 56.653 kr fra et allerede stramt budsjett er gaver det siste du prioriterer.

Gleden av å gi skal være stor, men kanskje har høyresiden funnet en enda større glede — gleden av å ta. Velkommen til blå jul der vi feirer med tvangsutkastede barn og fattige barnefamilier.

Som kronen på verket er det tydelig at arbeidsminister Robert Eriksson (FrP) har lært av ungdommen i FpU. Skal du godte deg over andres ulykke? Julekalenderformat er veien å gå! «Nok en luke åpnes i Erikssons adventskalender» sa Eriksson (skal du ødelegge jula for andre hjelper det visst også å snakke om seg selv i tredjeperson). Der lå godsaker som økt overtid per måned. Har du gledet deg til julefeiring med fellesskapet på jobb? Kanskje har du vært gjennom noen julebord på veien? Frykt ei — regjeringen viser vei. Slik julemoro skal du slippe å slite med neste år.

Eriksson har i sin umåtelige visdom, på tross av alle faglige råd — selv fra hans eget departement, bestemt at flere skal inn i utrygge midlertidige ansettelser. Med midlertidig jobb kan du ikke få boliglån, du blir sjelden en del av jobbfellesskapet og du kan ikke planlegge framtiden din utover noen måneder. Det blir ikke en eneste ny fast jobb av forslaget, men sannsynligvis en del færre. Men om du synes det er kjipt å ikke kunne kjøpe bolig, ha venner på jobb eller kunne planlegge framtiden din, så kan du i det minste hygge deg med at nyheten kom pakket inn i en adventskalender.

Mens julegleden effektivt ble knust i kalenderformat, var det noen få utvalgte som fikk gaver av mørkeblånissene på egjeringskontorene. I valgkampen var det noen som oppførte seg slik de burde og ga millioner til Høyre og FrP sine kampanjer. Slik god oppførsel må selvsagt belønnes! I Høyre og FrP sitt forslag til statsbudsjett gikk 49 % av alle skattekuttene til de 5 % rikeste i Norge. De ti rikeste skulle få 12,5 millioner hver.

Så synes du blå jul med tvangsutsendelser, stjålne julegaver og utrygge jobber er litt trist, er det bare å ta seg i nakkeskinnet og skaffe seg litt mer nedarvet formue. Da skal du se du også vil få gaver av regjeringen i det nye året.

God iskald jul og et godt blått nyttår!