DEBATT

God jul til ærlighet. Til tro, håp og kjærlighet

God jul!

JULAFTEN: God jul til de som går i begravelser der ingen andre kommer.
God jul til de som kan se,
de som kan være en venn, skriver innleggsforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
JULAFTEN: God jul til de som går i begravelser der ingen andre kommer. God jul til de som kan se, de som kan være en venn, skriver innleggsforfatter. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

God jul til de usynlige i store familier som lider i stillhet.God jul til mildhet.God jul til de hjerteknuste,den forlatte moren,som i kirken ikke klarer synge «deilig er jorden».God jul til han etterlatte som leter mellom stjernene etter tegn,i solskinn og i regn.God jul til den unge gutten alene på gaten,under presenning og tak som begynner å lekke,som våkner juleaften og alle 20 kroner stykkene er vekke.God jul til de som ikke har et hjem,ingen ringeklokke å ringe på,de som skremmer andre slik de ser ut nå.God jul til de gamle sjeler som ikke lengre husker sine barnebarn,at filmer skal ha et poeng,at folk betaler skatt,at noen sover sammen hver natt.

God jul til de ensomme og årene med tårer som ikke renner.God jul til de som har blitt harde av å ikke ha venner.God jul til de som har mistet en kjær;nurket i en kiste hun nesten ikke rommer.God jul til de som går i begravelser der ingen andre kommer.God jul til de som kan se,de som kan være en venn,optimisten som sier «du skal gå rakrygget gjennom gatene igjen».

God jul til de som holder deg etter klemmen er over.God jul til de som sitter inne,de som bryter lover,de som ligger våkne,når alle andre sover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer