God kjemi i trist forhold

Usentimentalt forførende, velspilt om et forhold.

«Slutten på et forhold» ser tilbake på en kjærlighetshistorie som for den ene parten fører til en pakt med skjebnen, for den andre til bitterhet og sjalusi. Dette er både godt og usentimentalt.

Faktisk kunne Neil Jordan ha kostet på seg litt mer patos og tid i skildringen av forholdet mellom Sarah Miles (Julianne Moore) og Maurice Bendrix (Ralph Fiennes), enda det dreier seg om en filmatisering av Graham Greene, selv ingen sentimentalist. Romanen formidler likevel mer intenst styrken og lidenskapen i denne affæren mellom en gift kvinne og en forfatter. Som er Greene i egen person.

Filmen og boka begynner et par år etter forholdets slutt ved at forfatteren støter på Sarahs ektemann (Stephen Rea) en regntung kveld. Han mistenker henne for å være utro. Av dette føler også den tidligere elskeren seg bedratt. I ektemannens navn leier han en privatdetektiv (Ian Hart) til å følge kvinnen. Slik nøster man opp et stjålent forhold i et krigsherjet London og den merkelige grunnen til at Bendrix uten forklaring ble forlatt.

Det ville ikke vært Greene om ikke religion og skyld var inne i bildet, samt refleksjoner over kjærlighetens natur og om det finnes slikt som skjebne.

Julianne Moore og Fiennes har utvilsomt kjemi. Hun er en nyansert og klok skuespiller, alltid troverdig. Han er etter hvert vant til rollen som tragisk førsteelsker, kunne gjort den godt i blinde, og det er ikke Fiennes\' feil at han i en kort, ulidelig sekvens må snakke om hvor sjalu han er på damas strømper.

I duse, tette bilder og med britisk eleganse er «Slutten på et forhold» ganske forførende.

Hør og se klipp i RealVideo

<>
» «The end of the Affair» - Research på ektemannen <> » «The end of the Affair» - Jeg er forelsket <> » «The end of the Affair» - Jeg vil ha et barn <> » «The end of the Affair» - Ikke nå Henry <> » «The end of the Affair» - Var dere elskere?