God Marklund

Drap på Nobelfesten i Marklunds sjette krim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Nobels testamente» er Liza Marklunds første kriminalroman på tre år, og det er ikke utenkelig at hun har hatt godt av en pause fra Annika Bengtzon. For «Nobels testamente» er god Marklund-spenning, men med de forbehold man ellers måtte ha til bøkene hennes.

Høydramatisk

Det åpner på høydramatisk vis, Annika Bengtzon er på plass i Stockholms Stadshus for å dekke den årlige stivpyntede Nobelfesten. En kvinne i finkjole trenger seg fram i mengden, skyter Nobelkomitéens leder rett i hjertet og forsvinner uten spor. Men selv om Annika er ideelt plassert for å skrive en sterk øyenvitneskildring, gir politiet henne skriveforbud fordi hun har status som vitne.

Det allerede anstrengte forholdet til sjefredaktøren i Kvällspressen blir satt på en ny prøve, og resultatet er at Annika etter noen dager får permisjon fra jobben. Men hun har slett ikke tenkt å slå seg til ro som hjemmeværende, selv om de nettopp har flyttet til et stort hus i eksklusive Djursholm. Annika begynner på egen hånd å gjøre undersøkelser om den drepte Caroline von Behring, og det fører henne til forskermiljøet ved Karolinska sjukhuset, hvor alt er langt fra idyllisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer