God, men rastløs Abel

ROSKILDE (Dagbladet): Morten Abel kunne vært konge. Men da må vår mann tvinge seg sjøl til å være mindre klovn.

Hadde det ikke vært for at klokka viste ett på dagen, kunne en tro det var posørenes aften i Det grønne teltet på Roskilde tidlig i går formiddag. Morten Abel var i storslag, og da ble det som vanlig sirkus på folket.

Til å være en rockeposør av rang, er han temmelig gjerrig på seg sjøl. Hvis han vitterlig forsøker å gi, har Abel et problem. For invittene til salen drukner i ablegøyer.

Og hva hjelper det med et gifteklart publikum når mannen ikke frir?

Etter en noe fomlende start, tok konserten seg voldsomt opp. Det kunne virke som Morten Abel fikk sprellet av seg den verste rastløsheten, og i stedet konsentrerte seg om å spille det han er god for. Og da er Abel virkelig god. Fra «Let The Good Times Roll» steg den lett morgentrøtte stemningen i teltet betraktelig. På «Be My Lover» åpnet Abel sjenerøst armene og lot det regnfrosne publikummet komme til ordet i noe som liknet allsang. Will you be my lover? spurte folket. Uten at hovedpersonen helt kunne bestemme seg for svaret. Denne dagen heller.

At Morten Abel er en artist for de store formater er hevet over enhver tvil. Hvorfor Norges potensielle popkonge insisterer på å være klovn gjennom det meste av konserten, derimot, er en gåte. Cirkus Arnardo kan vi se seinere i sommer.