Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«God Morgen Norge»

«God Morgen Norge» ut av TV 2

Flaggskipet skal nå produseres av produksjonsselskapet Mastiff. Av profilene er det bare Vår Staude og Wenche Andersen som beholder jobbene sine i TV 2 etter det Dagbladet kjenner til.

I STUDIO: Programlederne Desta Marie Beeder og Espen Fiveland i «God Morgen Norge». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
I STUDIO: Programlederne Desta Marie Beeder og Espen Fiveland i «God Morgen Norge». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forrige uke ble det kjent at de ansatte i TV 2-flaggskipet «God Morgen Norge» er bekymret. Det kom fram at TV 2 vurderte å sette ut produksjonen av programmet til et eksternt selskap, og at kanalen i tilfelle hadde valgt produksjonsselskapet Mastiff.

Nå er det klart at TV 2 kommer til å sette ut produksjonen til selskapet Mastiff.

Klokka 11 i dag blir de ansatte informert på et allmøte på Thon Hotel Opera.

To profiler blir i TV 2

Det vil si at redaksjonen i «God morgen Norge» skal få ny arbeidsgiver. Fra før lager Mastiff blant annet konseptene «God kveld Norge», «Paradise Hotel» og «Åsted Norge».

TV 2 skriver i en pressemelding at det «er inngått en langsiktig avtale på fem år og ingen ansatte mister jobben.»

- God morgen Norge er et flaggskip, og er svært viktig for TV 2. Vi skal satse videre på programmet, og har derfor inngått en avtale som strekker seg over fem år. Ingen andre programmer har en så lang garanti i dagens marked. Mastiff er blant landets aller beste produksjonsselskaper, og vi er trygge på at God morgen Norge vil få et godt hjem der, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2 i pressemeldingen.

Der går det frem at 31 TV 2-ansatte følger med virksomhetsoverdragelsen.

Av profilene i God Morgen Norge, så er det bare Vår Staude og Wenche Andersen som beholder jobbene sine i TV 2, etter det Dagbladet kjenner til. Produsentene blir også.

De andre programlederne er Espen Fiveland, Desta Marie Beeder og Peter Bubresko.

Ansatte protesterte

Den siste tida er det gjennomført sluttforhandlinger med Mastiff, drøftinger med de tillitsvalgte og saken er behandlet i TV 2s ledergruppe og styre.

I et opprop som Dagens Næringsliv fikk tak i, protesterte de ansatte mot avgjørelsen som var på trappene. De skrev de at de frykter dårligere vilkår i Mastiff enn det de har som TV 2-ansatte i dag.

Da Dagbladet pratet med TV 2s nyhetsredaktør Karianne Solbrække forrige uke sa hun at ingen sto i fare for å miste jobben.

- Vi skal satse på «God morgen Norge», som er en del av TV 2s DNA og som ses av veldig mange. Det viktigste for oss er at seerne ikke skal merke noe forskjell. Som arbeidsgivere skal vi sørge for at de ansattes goder, miljø og utviklingsmuligheter er gode, også i framtida.

- Hvorfor vurderer da dere å sette programmet ut?

- Det handler om at vårt kjernevirksomhet er nyheter og sport, som vi er nødt til å være gode på. «God morgen Norge» er på en måte flettet inn i nyhetsredaksjonen, samtidig som de lager et eget produkt. Vi ser på om det miljøet har vel så godt av å være i et annet produksjonsmiljø enn i TV 2.

PRINSESSEN: Märtha Louise og kjæresten Durek Verrett gjestet God Morgen Norge på TV 2 torsdag 16. mai. Video: TV 2 Vis mer

- Samtidig er TV 2 basert på at vi skal stimulere produksjonsbransjen i Norge. «God morgen Norge» er et unntak fra den modellen. Vi har jevnlig vurdert å sette det ut, men nå er vi nærmere enn slik beslutning enn tidligere, sa Solbrække.

«God morgen Norge» har vært på lufta siden 1994 og er Norges lengstlevende frokost-tv-program. Programledere er Vår Staude, Espen Fiveland, Desta Marie Beeder og Peter Bubresko. Wenche Andersen er programmets faste kokk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!