God natt for siste gang

- Jeg ble i 31 år, sier Kristin Johnson. I går var det hennes siste arbeidsdag i NRK. Hun har ønsket nasjonen «en riktig god natt» ca. 1473 ganger. Det kan bli tomt i ruta etter Kristin. Men den som leiter på fjernkontrollen, finner henne i TV-butikken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Tredje august i 66. 14 dager før jeg giftet meg fant jeg på å begynne i NRK, sier Kristin Johnson. Hun ble hallodame på ei tid da de ble nasjonens fremste kjendiser, og har opplevd en TV-utvikling ingen trodde var mulig den gangen hun begynte.

Ønsker barnebarn

- To døtre og et barnebarn har jeg også fått underveis. Jeg kunne nå gjerne ha tenkt meg litt flere barnebarn, da, sier Kristin, som er stolt mormor til en gutt på to.

Det er på langt nær vantrivsel som gjør at hun slutter i NRK.

- Nei! Dette er en fantastisk arbeidsplass. Alle er utrolig hyggelige og blide.

- Å, det gode miljøet er nå noe du sjøl har vært med på å skape, Kristin, skyter sendeleder Aage Andersen inn. De to har tilbrakt utallige kvelder på vakt sammen i fjerdeetasje i fjernsynshuset.

TV-butikken

Nå skal Kristin ta en ny utfordring. Det kom et tilbud fra Knut Bjørnsen i TV-butikken. Og det var godt, men hun slo ikke til uten å tenke seg om.

- Jeg var ikke ute etter ny jobb, og dessuten visste jeg jo hva jeg hadde i NRK... Men nå skal jeg få lov til å drive litt journalistikk, og når man er midt i 50-åra, skal man ta imot et tilbud når det dukker opp. Ellers kan det være for seint.

- Det er ikke helt uten vemod du slutter?

NRK-logo

- Nei, men jeg har ikke hatt så mye tid til å tenke på at dette er siste kvelden. Men fredag var det litt spesielt, med 31 og en halv rose fra assisterende TV-direktør, gaver, blomster og kaker fra kolleger. Og ikke minst, hyggelige ord. Med litt vemod i bunnen, vedgår hun.

- Kristin er blitt et slags varemerke for NRK, hun og et par til. En NRK-logo, fastslår sendeleder Andersen. - Kanskje du må gjøre plass til meg oppe i et hjørne, da, ler Kristin, og setter kursen for det vesle annonsørstudioet, der det står ei rød rose for anledningen.

- Nei, nei! Det er ikke for meg, det er for spillefilmen, «Rød»!

NY JOBB: Kristin Johnson slutter etter 32 år i NRK. Nå begynner hun i TV-butikken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer