God natt på 7000 meter

Cecilie Skog har nå overnattet på 7060 meter på Mount Everest. Det likte hun godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg fikk med meg Julian fra New Zealand på litt høydetrening, sier Cecilie over en sprakende satelittelefon fra Himalaya.

- Vi klatret opp fra advanced base camp (ABC) til camp 1 på over 7000 meter. Der slo vi opp teltet og la oss til å sove. Jeg fikk sove ganske godt, selv om omgivelsene var helt sinnsyke og lufta var veldig tynn.

Nå er Cecilie tilbake i ABC. Her skal hun hvile noen dager, før hun skal klatre helt opp til camp 3 på 7900 meter.

Toppryggen

- Fra camp 1 studerte jeg veien videre mot toppen, og det må jeg bare si: det blir et helvete. Det er langt, det er monotont, mye snø og veldig utsatt for vind. Heldigvis er det lagt ut faste tau som vi kan følge.

Etter besøket i camp 3 skal Cecilie helt ned igjen til den første basecampen på 5800 meter.

Cecilie vet ikke hvordan det går med Randi Skaug, som også er på vei mot Everest. De har ikke snakket sammen på en stund, men Cecilie har fått høre at Randi nå har gått ned til den første basecampen for å hvile ut etter å ha vært oppe i camp 1.

Tidtrøyte

Hviletid betyr kjedsomhet for Cecilie. Hun har allerede lest ut flere bøker, og har nå gått over til å lese tegneserien Tintin. I cd-spilleren ligger Alanis Morrisette, U2 og Pink Floyd. Pluss denne innrømmelsen:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer