UT MOT SKJØNNHETSPRESSET: Sandra Lyng Haugen liker å pynte seg. Men jeg begynner også å komme dit hvor jeg er happy med den Sandra som ikke sminker seg, som går ut med hundene om morgenen i pysjbuksa med floker i håret og en softis i handa, skriver hun. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
UT MOT SKJØNNHETSPRESSET: Sandra Lyng Haugen liker å pynte seg. Men jeg begynner også å komme dit hvor jeg er happy med den Sandra som ikke sminker seg, som går ut med hundene om morgenen i pysjbuksa med floker i håret og en softis i handa, skriver hun. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

DEBATT

God nok som du er

Kommentarer og meninger fra folk som ikke kjenner meg preller av lettere enn før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Overalt finner du reklame om hvordan du kan bli tynnere, få mindre rynker, hvilke klær du skal og ikke skal gå med. Men hvor er de sakene der det står at du skal være fornøyd med den du er? Som du er? At du er bra nok akkurat som du er, her og nå, ikke om noen kilo eller etter frisøren? Men nå?

Jeg sier ikke at jeg ikke bryr meg om utseendet. Tvert imot, i min jobb har jeg ofte mange øyne på meg og liker å føle meg som den beste versjonen av meg selv. Da liker jeg å sminke meg, kle meg opp, ha på høye hæler og fikse neglene. Jeg trener og kjenner at jeg kan pushe kroppen, føle meg frisk og prøver å spise sunt.

Men jeg begynner også å komme dit hvor jeg er happy med den Sandra som ikke sminker seg, som går ut med hundene om morgenen i pysjbuksa med floker i håret og en softis i handa. Som synes det er greit med de små smilerynkene jeg hår fått, for de viser at jeg har ledd mye. For de arrene jeg har, for de viser at jeg har kommet meg igjennom ting i livet, for de strekkmerkene jeg har, som viser at kroppen er i forandring, for formene mine, de sier at jeg er kvinne.

Kommentarer og meninger fra folk som ikke kjenner meg preller av lettere enn før. Jeg er den jeg er, og man skal være fornøyd med det. Hvis alle jenter hadde våknet opp i morgen med god selvtillit, uten å føle at de måtte putte på maling i trynet, sette på hår, bruke dyre kremer og nye klær, hva hadde skjedd med mye av businessen da? Store firmaer hadde gått konkurs, folk hadde mistet jobben, det ville blitt krise.

De tjener på jenter med lavt selvbilde! Det får være opp til oss å stå imot det. Vi er kvinner, vi kan lage mennesker for pokker, de fleste av oss kan løpe, le, leve. Vi er heldige! Og vi er gode nok akkurat sånn som vi er.

En lengre versjon av dette innlegget ble først publisert på forfatterens blogg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer